*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο Attilio στην Ελλάδα

Η μουσική ζωή της Τρίπολης 1893-1940


Συγγραφή: ·Μάτα Κοτσιώνη
Έκδοση: Ιούνιος 2024 από "Δρόμων"
Σελ.:356 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-694-628-8


Θέμα: "Μουσική"

Ο κύβος ερρίφθη. Ο Ιταλός αρχιμουσικός Attilio Ruggero Campanile αποφάσισε να φύγει από τη Λάρισα και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην Τρίπολη. Λαμβάνοντας, ωστόσο, αυτή την απόφαση, είναι σίγουρο ότι δε γνώριζε πόσο σημαντικό ρόλο θα έπαιζε στη μουσική ζωή της Τρίπολης ούτε πόσο σημαντικό ρόλο θα έπαιζε η πόλη στη δική του ζωή.
Ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για τους αρχιμουσικούς που κατά τη διάρκεια της αναφερόμενης εποχής περνούν ολόκληρη τη ζωή τους σαν νομάδες περιερχόμενοι την ελληνική επικράτεια. Ως αποτέλεσμα, παρακολουθούμε τη δημιουργία δικτύων, τα οποία οδήγησαν στη μεταλαμπάδευση μουσικών πρακτικών και εμπειριών στην Ελλάδα, παρότι αυτό δεν είναι σίγουρο ότι ανήκε στις προθέσεις των φορέων αυτής της κληρονομιάς. Γι’ αυτό και είναι ελκυστικό να ακολουθήσουμε, σαν μίτο της Αριάδνης, όσες πτυχές της ζωής του Attilio Ruggero Campanile είναι γνωστές, φωτίζοντας παράλληλα σημεία της ιστορίας της Ελλάδας, και ειδικότερα της Τρίπολης, και συμπληρώνοντας κομμάτια στο παζλ της μουσικής της ζωής.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας