*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Σκέψεις για την κατάσταση της κριτικής

"Reflections on the State of Critisism" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·Leo Steinberg
Μετάφραση: ·Μιλτιάδης Γεωργούλης ·Βίκυ Τροχίδου
Επιμέλεια: · Νίκος Δασκαλοθανάσης
Υπεύθυνος Σειράς: · Νίκος Δασκαλοθανάσης
Έκδοση: Ιανουάριος 2024 από "Futura"
Σελ.:48 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5553-19-7


Θέμα: "Τέχνη - Ιστορία " "Μοντερνισμός (Τέχνη)"

Κατά τη δεκαετία του 1960 η τεχνοκριτική και η θεωρία της τέχνης στις ΗΠΑ θέλησε να αποτινάξει τη «βαριά σκιά» του Clement Greenberg, του σημαντικότερου «απολογητή» του αφηρημένου εξπρεσιονισμού, που είχε κυριαρχήσει στην αμερικανική καλλιτεχνική σκηνή τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες. Ο ιστορικός της τέχνης Leo Steinberg, υπήρξε ίσως ο επαρκέστερος πολέμιος της φορμαλιστικής θεωρίας του Greenberg. Στο παρόν κείμενο (πρωτοδημοσιεύθηκε το 1972) ο Steinberg όχι μόνο ανασκευάζει τα επιχειρήματα του Αμερικανού τεχνοκρίτη και συστηματοποιεί τις δικές του ιδέες με αφορμή το έργο του «νεονταντά» καλλιτέχνη Robert Rauschenberg, αλλά την ίδια στιγμή, μέσω μιας αναδρομής στην τέχνη της δυτικής παράδοσης, αρθρώνει έναν νέο θεωρητικό λόγο που στην ιστορία της αμερικανικής τεχνοκριτικής επέχει θέση αλλαγής παραδείγματος.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας