*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Τιμή Λεμόνι: 54,00 €
Η Ακρόπολη και τα μνημεία της. Ταξίδι στους αιώνες στοχεύοντας στην επανένωση των γλυπτών
The Acropolis and its monuments. A Journey through the centuries with the aim of reuniting the marbles
Συγγραφή: ·Δρ Θάνος Γ. Παπαθανασόπουλος
Έκδοση: Ιούνιος 2024 από "Μένανδρος"
Σελ.:240 Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5447-46-5
Θέμα: "Γλυπτική" "Παρθενώνας" "Μνημεία - Αθήνα"
Οι εκδόσεις ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ προχώρησαν στην παραγωγή ενός συλλεκτικού λευκώματος για την Ακρόπολη και τα Μνημεία της. Το βιβλίο χωρίζεται σε τρία μέρη.
Στο πρώτο αποτυπώνονται βασικές γλυπτές παραστάσεις από τις Μετόπες και τα Αετώματα του Παρθένωνα, κυρίως τα «ξενιτεμένα» (Βρετανικό Μουσείο, Λούβρο, Κοπεγχάγη) αλλά και σχεδιαστικές αναπαραστάσεις του ναού και των μνημείων.
Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται πολύ σπάνιες γκραβούρες, σχέδια, χαρακτικά αλλά και πίνακες των μνημείων από ευρωπαίους και αμερικάνους περιηγητές (J.P. Babin - G. Taylor - W. Finden - A. Tardieu - J. Stuart-N. Revett - A. Paccard - J. Skene - C. Hansen - L.S. Fauvel - E. Dodwell - W.H. Barlett - J. Cousen - C. Henry) με έτος δημιουργίας από το 1674 έως τον 20ό αιώνα. Πολλές από τις απεικονήσεις βρίσκονται σε διάφορα Μουσεία και ιδιωτικές συλλογές και αποτυπώνονται για πρώτη φορά σε έκδοση ευρείας κυκλοφορίας.
Στο τρίτο μέρος τα μνημεία παρουσιάζονται μέσα από τον φωτογραφικό φακό με μοναδικές λήψεις από τα μέσα του 19ου εως και τα μέσα του 20ού αιώνα.
(2024) Η Αθήνα στα όπλα και στην ειρήνη 1821-1827, Μένανδρος