*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το αλφαβητάρι του πολίτη

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις ως πολίτης για να διεκδικείς τα δικαιώματά σου


Συγγραφή: ·Νικηφόρος Μακέδνος
Εικονογράφιση: · Νίκος Μηλιώρης
Έκδοση: Νοέμβριος 1996 από "Δίαυλος"
Σελ.:222 (12χ8), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7140-93-1


Θέμα: "Πολίτης - Οδηγοί "

Ένα βιβλίο με το οποίο μπορείς να υπερασπιστείς το δικαίωμά σου να είναι, να μένεις και να λειτουργείς ως σκεπτόμενες άνθρωπος και ενεργός πολίτης σε όλες τις περιπτώσεις που συναλλάσσεσαι με τη δημόσια διοίκηση. Το Αλφαβητάρι του Πολίτη από τις Εκδόσεις Δίαυλος παρουσιάζει το δικαίωμα του ανθρώπου να είναι πολίτης και κυρίως το πλαίσιο προκειμένου να μπορεί να το ασκήσει με την ιδιότητα του σκεπτόμενου και ενεργού όντος. Παράλληλα υποστηρίζει πως όσοι πράγματι θέλουν να ζουν ως πολίτες αξιοπρεπώς πρέπει να αντιτάσσονται -στα όρια της συντεταγμένης πολιτείας και της έννομης τάξης- σ'' εκείνους που χρήστες και διαχειριστές των κρατικών, κυβερνητικών, κυβερνητικών, κομματικών και άλλων φανερών και μη εξουσιαστικών μηχανισμών αυθαιρετούν σε όλες τις εκφάνσεις του νεοελληνικού κοινωνικού βίου. Προκειμένου να γίνει εφικτή αυτή η αντίσταση χρειάζεται ο ενημερωμένος πολίτης. Την κατεύθυνση αυτή καλλιεργεί το Αλφαβητάρι του Πολίτη ώστε να καταστήσει όλους εμάς ενεργούν πολίτες διεκδικητές των συντεταγμένων και των διά νόμων κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας, που εξ ορισμού οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε. Από τη στιγμή της γέννησης και τις επαφές με τα ληξιαρχεία μέχρι την έκδοση ταυτοτήτων και διαβατηρίων, τα πιστοποιητικά και βιβλιάρια και από τις συναλλαγές μας με τις δημόσιες υπηρεσίες μέχρι την προσφυγή στη δικαιοσύνη το Αλφαβητάρι του Πολίτη παραθέτει τον απαραίτητο όγκο πληροφορίας που θα διευκολύνει τις επαφές με το σκληρό και τον ευρύτερο πυρήνα του Δημοσίου. Η ύλη του έχει βασιστεί στις διατάξεις της πλούσιας ελληνικής νομοθεσίας με πυκνές αναφορές στην έκδοση του Υπουργείου Προεδρίας της Κυβέρνησης με τίτλο "Οδηγός του Πολίτη", επιμέλεια του Εθνικού Τυπογραφείου, Αθήνα 1992.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας