*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Σκέψεις για την κατάσταση των εικαστικών τεχνών

Κριτική της Μοντερνικότητας

"Considérations sur l’état des beaux-arts" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · Jean Clair
Μετάφραση: ·Αλεξάνδρα Παπαθανασοπούλου
Έκδοση: Δεκέμβριος 2025 από "Εκδόσεις Σμίλη"
Σελ.:220 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-211-129-1


Θέμα: "Καλές τέχνες - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις" "Καλές τέχνες - Φιλοσοφία και θεωρία"

Η τρομακτική εξάπλωση, στο τέλος του 20ού αιώνα, των λεγόμενων «μουσείων μοντέρνας τέχνης» μπορεί να είναι τελικά η ένδειξη, όχι μιας πνευματικής αναγέννησης αλλά, αντίστροφα, η πανηγυρική απόδειξη τού ότι ζούμε το τέλος, όχι της τέχνης, ούτε καν ίσως της μοντερνικότητας, αλλά το τέλος της έννοιας της μοντέρνας τέχνης.

«Τα μουσεία θα γεμίσουν γρήγορα με αντικείμενα των οποίων η αχρηστία, το μέγεθος και η πληθώρα θα απαιτήσουν να χτιστούν στις ερήμους ειδικοί πύργοι για να τα χωρέσουν», έγραφε ο Σαλβατόρ Νταλί το 1931. Είχε απόλυτα δίκιο.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ