*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το ελληνιστικό λυκόφως

Η άγνωστη ιστορία


Συγγραφή: ·Μάνος Κουμεντάκης
Επιμέλεια: ·Νικόλαος Βρασσάς
Έκδοση: Νοέμβριος 2025 από "Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη"
Σελ.:344 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-468-431-1


Θέμα: "Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα" "Ιστορικό μυθιστόρημα"

Έναν αιώνα μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλέξανδρου τα ελληνιστικά κράτη, που διανύουν περίοδο παρακμής, έρχονται αντιμέτωπα με την ανερχόμενη δύναμη της ρωμαϊκής δημοκρατίας που εποφθαλμιά τα πνευματικά και υλικά αγαθά τους. Η σύγκρουσή τους είναι αναπόφευκτη και διαρκεί δύο αιώνες μέχρι την πλήρη επικράτηση της Ρώμης. Κορυφαίο επακόλουθό της ένας νέος και θαυμαστός πολιτισμός, ο ελληνορωμαϊκός, που αφήνει το ανεξίτηλο και διαχρονικό στίγμα του στην ανθρωπότητα. Μια μεικτή ελληνορωμαϊκή οικογένεια εμπλέκεται στη σύγκρουσή τους και οι περιπέτειες και οι περιπλανήσεις της στην ελληνιστική οικουμένη μάς παρουσιάζουν γλαφυρά τα γεγονότα της εποχής.

(2024) Οι Σελευκίδες: Η άγνωστη ιστορία, Μιχάλης Σιδέρης

(2021) Έλληνας και Φράγκος, Μιχάλης Σιδέρης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ