*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Τιμή Λεμόνι: 11,45 €
Η πόρτα
Una comedia humana
Συγγραφή: · Δημήτρης Ι. Τσεκούρας
Έκδοση: Δεκέμβριος 2025 από "Εκδόσεις Βακχικόν"
Σελ.:186 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-231-296-4
Θέμα: "Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"
Ένας διανοούμενος πενηντάρης που μοιάζει με τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο ζει ολομόναχος σε ένα σπίτι που έχει μόνο βιβλία και διάφορα άλλα ύποπτα πράγματα. Αλλά φοβάται πολύ ότι, εάν πεθάνει πριν την ώρα του –γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε ακριβώς–, κανένας δεν θα τον ψάξει.
Και καθώς είναι και ολίγον τι σαλός, η λύση που βρίσκει είναι να βγάλει την πόρτα του σπιτιού του και να την πετάξει στα σκουπίδια· γιατί, όπως και να το κάνουμε, εάν πεθάνει πριν την ώρα του, η οσμή που θα βγαίνει από αυτό το ορθάνοιχτο σπίτι θα γίνει πιο γρήγορα αντιληπτή. Και μετά, κάθεται και περιμένει. Περιμένει όχι τον Γκοντό, αλλά να δει πόσοι και τι σόι κλέφτες άραγε θα τολμήσουν να μπουν σε αυτό το σπίτι Without the Door.
Και ναι, επιτέλους, μια μέρα κάποιος εισβάλλει. Αλλά δεν είναι ακριβώς κλέφτης. Και τότε αρχίζει κάτι πολύ παράξενο. Κάτι που μακάρι να ξέραμε να πούμε με βεβαιότητα εάν καταλήγει σε φάρσα ή σε τραγωδία.
(2025) Γιορτάζω την πτώση, Εκδόσεις Βακχικόν
(2025) Εννιά, Εκδόσεις Βακχικόν
(2024) Ο εραστής του Ντεβ Μάρτιν, Εκδόσεις Βακχικόν
(2023) Τα μάγια της πεταλούδας, Σοκόλη
(2022) Βασίλης Παλαιοκώστας ή περί δικαίου, Athens School
(2013) Η φθορά, Εξάρχεια
(2013) Το δίφυλο, Εξάρχεια
(2012) Η λίμνη, Σοκόλη - Κουλεδάκη
(2011) Θα ήθελα, Εμπειρία Εκδοτική
(2011) Τα μάγια της πεταλούδας, Σοκόλη - Κουλεδάκη
(2010) Η μπέμπα, Εξάρχεια
(2009) Ο συν και ο πλην, Πολύχρωμος Πλανήτης
(2008) Κρακ, Διάσελο
(2007) Το νερό γνωρίζει, Διάσελο
(2001) Sueño del Mar, Οδός Πανός
(2000) Ο επισκέπτης, Οδός Πανός

Tsekoúras, Dimítris I.