*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Τιμή Λεμόνι: 10,80 €
Σκυλοπνίχτης
Συγγραφή: ·Ματούλα Γεωργεδάκη
Επιμέλεια: · Μαρία Χρονιάρη
: ·Δρ Κωνσταντίνος B. Μπούρας
Έκδοση: Φεβρουάριος 2026 από "Books with Shoes"
Σελ.:72 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-85735-7-4
Θέμα: "Νεοελληνικά θεατρικά έργα"
Ο Σκυλοπνίχτης της Ματούλας Γεωργεδάκη είναι ένα σύγχρονο θεατρικό έργο που εξετάζει τη δυναμική της εξάρτησης, της εξουσίας και της ανάγκης του ανήκειν μέσα στον πιο οικείο χώρο: το σπίτι.
Δύο πρόσωπα, ένας Άνθρωπος και ένας Σκύλος, συνυπάρχουν σε ένα περιβάλλον που αρχικά μοιάζει ασφαλές. Η σχέση τους όμως αποκαλύπτει σταδιακά έναν μηχανισμό ελέγχου, όπου η τρυφερότητα και η βία, η φροντίδα και η υποταγή, συνυπάρχουν αξεδιάλυτα.
Το έργο λειτουργεί ως παραβολή πάνω στη λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην οικειότητα και την κυριαρχία, φωτίζοντας τον τρόπο με τον οποίο η αγάπη μπορεί να μετατραπεί σε εξάρτηση και η ανάγκη για σύνδεση σε απώλεια ελευθερίας.
Με λόγο αιχμηρό και δομή συμπυκνωμένη, το κείμενο απευθύνεται τόσο σε αναγνώστες θεάτρου όσο και σε μελετητές σύγχρονου δραματουργικού λόγου.

Chroniari, Maria ¹