*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μανιάτισσες

Η μάχη του Δυρού


Συγγραφή: ·Σταυρούλα Ζώρζου
Εικονογράφιση: ·Σταματίνα Ζέρβα
Έκδοση: Φεβρουάριος 2026 από "Εκδόσεις Έαρ"
Σελ.:80 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5732-57-8


Θέμα: "Νεοελληνική πεζογραφία - Αφήγημα" "Τουρκοκρατία 1453-1821"

Γεννήθηκαν στη νοτιότερη άκρη της Ευρώπης, εκεί που φώλιαζαν επαναστάτες και πειρατές. Σκληρές κι ανυπότακτες, σαν τα βράχια τους, έγιναν θρύλος στα πιο δύσκολα χρόνια του μεγάλου ξεσηκωμού.
Η ιστορία έχει να δείξει κι άλλες γενναίες γυναίκες, που πολέμησαν με τουφέκια και κανόνια ή που έγιναν ολοκαύτωμα για να μην πέσουν στα χέρια του εχθρού. Γυναίκες όμως όπως αυτές, που στάθηκαν άοπλες για να πολεμήσουν σώμα με σώμα και νίκησαν, με πέτρες και δρεπάνια έναν ανίκητο και οργανωμένο στρατό, δεν έχει να παρουσιάσει άλλες, κανένας λαός.
Είναι οι Μανιάτισσες.

(2024) Αϊ - Γιώργης Σφουγγατάς, Εκδόσεις Έαρ

(2022) Μανιάτισσες, Εκδόσεις Έαρ

(2022) Κι απέναντι ξένοι, Νάμα

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ