*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τίποτα το ίδιο

Γενοκτονία, αντίσταση και το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

(Συλλογικό έργο)
Έκδοση: Απρίλιος 2026 από "Εκδόσεις Τόπος"
Σελ.:184 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-499-607-0


Θέμα: "Ελληνικά δοκίμια"

Η Παλαιστίνη ως καθήκον και ως πυξίδα.

Δεκάδες αποστολές αλληλεγγύης έχουν προσεγγίσει τη Γάζα και την κατεχόμενη Παλαιστίνη τις τελευταίες δεκαετίες. Τι είναι αυτό που τραβάει χιλιάδες αγωνίστριες και αγωνιστές από όλο τον κόσμο σε αυτό το μέρος της Γης; Τι είναι αυτό που τους κάνει σύγχρονους προσκυνητές και προσκυνήτριες, όχι ενός θρησκευτικού τόπου αλλά ενός αγώνα εβδομήντα και πλέον χρόνων για την απελευθέρωση;

Πρόκειται για επίδοξους «λευκούς σωτήρες» ή είναι μια μπίζνα αλληλεγγύης όπως µας λέει συχνά η κυρίαρχη προπαγάνδα, µε τη στήριξη πλέον των κηρύκων της ακροδεξιάς; Ή μήπως η αλληλεγγύη στην υπόθεση της Παλαιστίνης και στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού έγινε το εφαλτήριο για την αναγέννηση των διεθνιστικών αγώνων;

Το Jacobin Greece, μαζί µε τις εκδόσεις Τόπος, ετοίμασε αυτή την έκδοση συγκεντρώνοντας μαρτυρίες από κινήματα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη από το 2003 μέχρι σήμερα, τον αγώνα ενάντια στη γενοκτονία, την πορεία προς τη Γάζα και τον στόλο της ελευθερίας.

Υπάρχει ένα κοινό νήμα που συνδέει όλα τα εγχειρήματα. Βλέπουν την Παλαιστίνη ως ένα καθήκον για όλους τους λαούς του κόσμου, ως μια υποχρέωση να σταθούμε απέναντι στον σιωνισμό, τον στρατό κατοχής, αλλά και όλες τις κυβερνήσεις και τους διεθνείς μηχανισμούς που στηρίζουν τη διαρκή επίθεση στην Παλαιστίνη, τη γη και τον λαό της. Συγχρόνως, μέσα σε έναν κόσμο που βυθίζεται στη δίνη του πολέμου µε κύρια ευθύνη των ίδιων κρατών που στρέφονται ενάντια στη Γάζα, η Παλαιστινιακή υπόθεση γίνεται πυξίδα για έναν σύγχρονο διεθνισμό, για ένα νέο αντιπολεμικό ξεσηκωμό.

Αυτό τον βαθύ σεβασμό στην υπόθεση της απελευθέρωσης και την πίστη ότι, πάνω από όλα, η «Γάζα µας απελευθερώνει», καταθέτουν όλες οι μαρτυρίες και τα κείμενα του παρόντος βιβλίου.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ