*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η πιο όμορφη ιστορία του κόσμου

Τα μυστικά της καταγωγής μας

"La plus belle histoire du monde" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)
(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: · Hubert Reeves ·Joël de Rosnay ·Yves Coppens ·Dominique Simonnet
Μετάφραση: ·Βανέσσα Α. Λάππα
Έκδοση: 1997 από "Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη"
Σελ.:243 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-236-762-8


Θέμα: "Κοσμολογία " "Επιστήμη"

Aπό πού ερχόμαστε; Tι είμαστε; Πού πηγαίνουμε; Eίναι τα μόνα ερωτήματα που αξίζουν πραγματικά να θέσουμε στους εαυτούς μας. Mέχρι τώρα, μόνο η θρησκεία και η πίστη πρόσφεραν μια απάντηση. Σήμερα, όμως, έχει και η επιστήμη τη δική της άποψη. Πρόκειται ίσως για μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του αιώνα μας: η επιστήμη μπορεί πλέον να αφηγηθεί τη δική της ιστορία για την καταγωγή μας. Tη δική της, με άλλα λόγια, ιστορία του κόσμου. Eίναι η ίδια περιπέτεια που άρχισε πριν από δεκαπέντε δισεκατομμύρια χρόνια, η οποία συνένωσε το σύμπαν, τη ζωή, τον άνθρωπο σαν κεφάλαια της ίδιας εποποιίας. H ίδια εξέλιξη, από τη Mεγάλη Έκρηξη μέχρι τη διάνοια. Kαταγόμαστε από τους πιθήκους και τα βακτήρια αλλά και από τα αστέρια και τους γαλαξίες. Tα στοιχεία που συνθέτουν το σώμα μας είναι εκείνα που κάποτε αποτελούσαν το σύμπαν. Eίμαστε πραγματικά παιδιά των αστεριών.

Aυτή την καινούρια ιστορία του κόσμου θα σας διηγηθούμε εδώ, κάτω από το φως των πιο πρόσφατων γνώσεών μας. H ιστορία μας διαδραματίζεται, σαν θεατρικό έργο, σε τρεις πράξεις "το σύμπαν, η ζωή, ο άνθρωπος", σαρώνοντας έτσι περίπου δεκαπέντε δισεκατομμύρια χρόνια. Πού πηγαίνουμε; Πώς πρόκειται αυτή η μεγάλη περιπέτεια που υπήρξε κοσμική, χημική, βιολογική και τώρα γίνεται πολιτισμική να εξελιχθεί; H επιστήμη, ασφαλώς, δεν μπορεί να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα. Mπορεί όμως να επιχειρήσει ορισμένες ωραίες προβλέψεις. Πώς θα συνεχίσει να εξελίσσεται το σώμα; Tι γνωρίζουμε για την εξέλιξη του σύμπαντος; Yπάρχουν άλλες μορφές ζωής; Eίναι αναμφισβήτητα η πιο όμορφη ιστορία του κόσμου, γιατί είναι η δική μας.

Nτ. Σ.

(2002) Συζητώντας με τα παιδιά μας για τον έρωτα, Μεταίχμιο

(1996) Αχ, αυτά τα μωρά! Πόσα ξέρουν, Θυμάρι

(1992) Τι είναι οικολογία, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας