*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο παράδοξος διαφωτισμός του καθηγητή Καριτάτ

"The Curious Enlightenment of Professor Caritat" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Steven Lukes
Μετάφραση: · Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης
Έκδοση: 1997 από "Στάχυ"
Σελ.:341 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7151-60-7


Θέμα: "Αγγλική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

Ο καθηγητής Καριτάτ φυγαδεύεται από τη στρατοκρατούμενη Μιλιτάρια επιφορτισμένος με ένα σοβαρό καθήκον: να βρει τον καλύτερο δυνατό κόσμο.

Έτσι αρχίζει η οδύσσειά του σε διάφορες χώρες, η καθεμιά από τις οποίες είναι αφοσιωμένη στην επιδίωξη ενός σημαντικού σκοπού: η μία να διασφαλίζει την τάξη και την ασφάλεια, η άλλη να μεγιστοποιεί την ευημερία και την ευτυχία, η τρίτη να διασφαλίζει σταθερή ταυτότητα στους ανθρώπους ώστε να αισθάνονται άνετα με τους συνανθρώπους τους, η τέταρτη να προστατεύει τα άτομα και την περιουσία του από παρεμβάσεις στις επιλογές τους να ζήσουν όπως προτιμούν.

Αυτός όμως ο ένας μοναδικός σκοπός, που αποκλείει όλους τους υπόλοιπους, θυσιάζει αναρίθμητους ανθρώπους στο βωμό ενός αφηρημένου ιδανικού.

Στο τέλος, ο καθηγητής Καριτάτ κυνηγημένος ή διωγμένος απ' όλες αυτές τις χώρες επιστρέφει ξανά στο όνειρο της τελειότητας, της επιδίωξης ενός κόσμου ιδανικού.


"Το βιβλίο αυτό είναι εγχειρίδιο πολιτικής ιστορίας μεταμφιεσμένο σε μυθιστόρημα, μια μεταμφίεση σχεδιασμένη με τόσο ζωντανή λογοτεχνική φαντασία και τέτοιο φιλοσοφικό πνεύμα ώστε τα θεωρητικά επιχειρήματα αφομοιώνονται δίχως κόπο."
Michael Walzer

"Ο Στήβεν Λιούκς, διακεκριμένος πολιτικός θεωρητικός, έχει γράψει μια εξαίρετη εισαγωγή στις σύγχρονες συζητήσεις σχετικά με την κοινωνικοπολιτική φιλοσοφία."
Richard Rorty

(2007) Εξουσία, Σαββάλας

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας