*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η γενική βούληση

Ρουσώ, Μαρξ, κομμουνισμός

"The general will: Rousseau, Marx, communism" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·Andrew Levine
Μετάφραση: · Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης
Επιμέλεια: ·Χρήστος Βαλλιάνος
Έκδοση: 2000 από "Στάχυ"
Σελ.:303 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8032-01-6


Θέμα: "Μαρξισμός" "Πολιτική επιστήμη - Φιλοσοφία και θεωρία" "Ευρωπαϊκός διαφωτισμός"

Στο βιβλίο αυτό ο Αντριου Λεβίν, μέσα από μια δημιουργική προσέγγιση της ρουσσωικής κοινωνικής και πολιτικής φιλοσοφίας, επιχειρηματολογεί υπέρ του μαρξικού κομμουνισμού με τη μορφή ενός κανονιστικού ιδεώδους. Κεντρικό ρόλο στο θεωρητικό εγχείρημα του Λεβίν παίζει η πολυσήμαντη έννοια της γενικής βούλησης, έννοια που έφρε στο φιλοσοφικό προσκήνιο με ιδιαίτερη ένταση ο Ζαν-Ζακ Ρουσσώ. Εξίσου σημαντική για την ανάλυση του Λεβίν αναδεικνύεται και η συγκριτική προσέγγιση της φιλελεύθερης προς τη ρουσσωική-μαρξική πολιτική θεωρία. Αξιοποιώντας, συνολικότερα, την πλούσια φιλοσοφική παράδοση των νεότερων χρόνων, ο συγγραφέας επιδιώκει να εμπλουτίσει την ερμηνευτική οπτική ενός μαρξικού κομμουνισμού, έτσι ώστε να προσεγγιστούν με γόνιμο τρόπο οι σύγχρονες κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις, κυρίως μετά την κατάρρευση των καθεστώτων του λεγόμενου υπαρκτού σοσιαλισμού.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας