*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Βασικές αρχές γενικής και ανόργανης χημείας

Δομή του ατόμου, χημικός δεσμός, γεωμετρία των μορίων


Συγγραφή: · Νικόλαος Δ. Κλούρας
Έκδοση: 1989 από "Εκδόσεις Παπαζήση"
Σελ.:379 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Χημεία " "Χημεία, Ανόργανη"

Η αλματώδης εξέλιξη όλων των κλάδων της Χημείας, αλλά και η έλλειψη πολλών επιστημονικών συγγραμμάτων απαραίτητων γιά την εμπέδωση και την συμπλήρωση τών παραδόσεων στα Πανεπιστήμια, επιβάλλουν την συγγραφή νέων βοηθημάτων και τον συνεχή εκσυγχρονισμό τών προγενέστερων εκδόσεων.

Το βιβλίο αυτό που γράφτηκε με βάση μιά σειρά απο εκτενείς σημειώσεις των παραδόσεων του μαθήματος Γενική και ανόργανη χημεία Ι, έχει σαν αντικειμενικό σκοπό να εκθέσει τις θεμελιώδεις Αρχές που διέπουν την ατομική δομή και τον χημικό δεσμό.

Η ταξινόμηση της ύλης σε οκτώ κεφάλαια γίνεται γιά καθαρά διδακτικούς λόγους. Στην ουσία, το παρόν βιβλίο διαιρείται σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος περιέχονται οι κλασσικές και οι σύγχρονες θεωρίες γύρω από τη δομή και τις ιδιότητες του ατόμου. Το δεύτερο μέρος αναφέρεται στη σύνδεση των ατόμων, στην "κόλλα" που συγκρατεί τα άτομα ενωμένα, δηλαδή στο χημικό δεσμό. Και εδώ ξεκινάμε με τις κλασσικές απόψεις περί χημικού δεσμού και στη συνέχεια προχωρούμε στην κβαντομηχανική του θεώρηση. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας