*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο άγγελος σιωπούσε

Μυθιστόρημα

"Der Engel schwieg" (Πρωτότυπος τίτλος στα γερμανικά)

Συγγραφή: · Heinrich Böll
Μετάφραση: ·Χρήστος Κοκκολάτος
Έκδοση: Νοέμβριος 1998 από "Πόλις"
Σελ.:255 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7478-68-1


Θέμα: "Γερμανική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

Την ημέρα της συνθηκολόγησης της Γερμανίας, ένας λιποτάκτης του γερμανικού στρατού επιστρέφει με ψεύτικα χαρτιά στην πόλη που γεννήθηκε, αναζητώντας ψωμί, στέγη και φίλους. Τριγυρνώντας στην ερειπωμένη από τους βομβαρδισμούς πόλη διασταυρώνεται με ανθρώπους που του προσφέρουν ζεστασιά και στοργή. Συναντά τη σκληρότητα της υποκριτικά χριστιανικής κοινωνίας αλλά και την τρυφερότητα μιας νέας γυναίκας με την οποία ξαναμαθαίνει να ζει. "Ο Άγγελος σιωπούσε" γράφτηκε το 1949 και είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Χάινριχ Μπελλ. Ο συγγραφέας στέκεται με αγάπη και συμπάθεια κοντά στους ξεριζωμένους, τους αδικημένους, κοντά σε αυτούς που αρνούνται το συμβιβασμό και περιγράφει με έντονο κριτικό πνεύμα το τέλος ενός πολέμου, και την αρχή μιας νέας εποχής που στηρίζεται στο "οικονομικό θαύμα". Αυτή όμως η στάση του συγγραφέα ερχόταν σε αντίθεση με το κλίμα αισιοδοξίας που χαρακτήριζε εκείνη την περίοδο της μεταπολεμικής Γερμανίας. 'Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που το βιβλίο απερρίφθη από τον εκδότη του. Η νέα Γερμανία απαιτούσε την απώθηση των οδυνηρών εικόνων μιας μνήμης αλγεινής. "Ο Άγγελος σιωπούσε" κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1992, εφτά χρόνια μετά το θάνατο του Χάινριχ Μπελλ.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας