*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το ανθρώπινο γονιδίωμα, ο ήλιος και το internet

Εργαλεία μιας επιστημονικής επανάστασης

"The sun, the genom and the internet" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Freeman J. Dyson
Μετάφραση: · Νίκος Πρατσίνης ·Γεωργία Αθανασοπούλου
Έκδοση: Ιούλιος 2000 από "Τραυλός"
Σελ.:190 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7990-28-5


Θέμα: "Επιστήμη - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Ο Ντάισον υποστηρίζει ότι η αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος, η ηλιακή ενέργεια, και το Ίντερνετ διαθέτουν τη δύναμη να μετασχηματίσουν την κοινωνία. Η ηλιακή ενέργεια μπορεί να προσφέρει τα αγαθά του εξηλεκτρισμού ακόμη και στις πιο φτωχές περιοχές του τρίτου κόσμου, παρέχοντας πρόσβαση στον τεράστιο όγκο πληροφοριών του Ίντερνετ και θέτοντας τέλος στην απομόνωση των φτωχότερων κρατών. Το σημαντικότατο επίτευγμα της αποδικωποίησης του ανθρώπινου γονιδιώματος, παρέχει την δυνατότητα υγιεινότερων συνθηκών ζωής. Η γενετική υπόσχεται πλουσιότερες εσοδείες, χαρίζοντας νέα πνοή της πολιτιστικής παράδοσης του χωριού, η οποία έχει σχεδόν εξαρθρωθεί λόγω της παγκοσμιοποίησης των αγορών.
Το ανθρώπινο γονιδίωμα, ο ήλιος και το Ίντερνετ, γραμμένο με πάθος και απόλυτη πίστη στις ηθικές και δεοντολογικές εφαρμογές της επιστήμης, αποτελεί, μια πρόσκληση για την χρησιμοποίηση των νέων τεχνολογιών με τρόπο που να γεφυρώνεται το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας