*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ιστορίες του Γιόπη

Αναμνήσεις από την Ιθάκη στις αρχές του αιώνα


Συγγραφή: · Σπυρογιάννης Λ. Γράτσος
Επιμέλεια: · Γιάννης Σ. Βλασσόπουλος
Έκδοση: 1998 από "Εκδόσεις Παπαζήση"
Σελ.:449 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-02-1262-7


Θέμα: "Νεοελληνική πεζογραφία - Προσωπικές αφηγήσεις"

Μια συλλογή από άρθρα που γραφτήκανε στις δεκαπενθήμερες εκδόσεις των "Νέων της Ιθάκης" από το 1952 μέχρι το 1966 από τον Ιθακήσιο καπιτάνιο του εμπορικού ναυτικού Σπυρογιάννη Λ. Γράτσο για τις αναμνήσεις, γεμάτες ρομαντισμό, που του έμειναν εντυπωμένες όταν εκείνος ήταν παιδί και μαθητής στο νησί του Οδυσσέα. Η μνήμη του Καν Σπυρογιάννη για τη μακρινή εκείνη εποχή είναι εκπληκτική και ο αναγνώστης θα διαβάσει με ενδιαφέρον για συμβάντα στην Ιθάκη στις αρχές του 20ου αιώνα ή καταστάσεις που δημιουργήθηκαν μέσα στα παλαιά ατμόπλοια που ταξίδευε στις άκρες του κόσμου όταν πια ξενητεύτηκε από το όμορφο νησί του. Περιοδικά ξαναγύριζε στην Ιθάκη για μερικές ημέρες μόνο, και ιδιαίτερα μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1953 για να δει το νησί αλλαγμένο, πολύ διαφορετικό από εκείνο που άφησε, σχεδόν σαράντα χρόνια πριν. Στα 75 άρθρα του που μαζεύτηκαν και δημοσιεύονται εδώ, ο Σπυρογιάννης Γράτσος, ανέφερε εκατοντάδες πατριώτες, συγγενείς, φίλους, γνωστούς και άγνωστους που δυστυχώς τώρα δεν υπάρχουν και χάρις στην προσπάθεια του ανηψιού του Γιάννη Βλασσόπουλου παρουσιάζονται σχεδόν όλοι στο λεπτομερέστατο ευρετήριο με το όνομα τους δίπλα στο παρατσούκλι τους όπως ήταν τότε γνωστοί σε όλους. Τα άρθρα γραμμένα στην τότε τοπική διάλεκτο, που τώρα τείνει να εκλήψει, ξαναφέρνουν τον αναγνώστη στην παληά ήρεμη εποχή που τότε ζούσε ο κόσμος χωρίς τους κινδύνους του σημερινού άγχους. Το βιβλίο το προλογίζει η γνωστή Ιθακησία συγγραφέας Ρίτα Τσιντήλη-Βλησμά.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας