*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η ιδανική ηλικία

Μυθιστόρημα

"L' età perfetta" (Πρωτότυπος τίτλος στα ιταλικά)

Συγγραφή: ·Roberto Cotroneo
Μετάφραση: ·Βασίλης Γ. Τριανταφύλλου
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2000 από "Τραυλός"
Σελ.:176 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7990-24-2


Θέμα: "Ιταλική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

Ένας νεαρός καθηγητής του λυκείου δημοσιεύει στις μικρές αγγελίες της εφημερίδας κάποιας κωμόπολης της Σικελίας δύο στίχους απ' το "Ασμα Ασμάτων". Πρόκειται για το βιβλίο εκείνο της Βίβλου που εδώ και αιώνες εξάπτει με τις ερωτικές εικόνες τη φαντασία του αναγνώστη του. Είναι ένα μήνυμα που απευθύνεται στη Φραντσέσκα, τη γυναίκα που σ' εποχές αλλοτινές και σ' άλλους τόπους είχε βασανίσει το μυαλό του. Όλα οδηγούν στη σκέψη πως μια ιστορία ερωτικού πάθους είναι έτοιμη να ανθίσει. Μια ιστορία που θα ξετυλιχτεί μέσα σ' ένα παλιό οικογενειακό μέγαρο και ένα μυστηριώδη και συμβολικό κήπο, με φόντο τις φήμες, τα κουτσομπολιά, τις ζήλιες, τα απωθημένα, τις προκαταλήψεις μιας επαρχιώτικης κοινωνίας που παρακολουθεί ασάλευτη τις συγκλονιστικές αλλαγές της δεκαετίας του '60 να πλησιάζουν στο κατώφλι της.
Όμως, μαζί με τη Φραντσέσκα, ο νεαρός καθηγητής θα συναντήσει τη μικρότερη αδερφή της, τη Νούντσια: "μια έκπληξη που η μοίρα μου είχε ετοιμάσει με περισσή φροντίδα".
Η Νούντσια θα ακούσει τον νεαρό καθηγητή να απαγγέλλει μέσα στην τάξη το "Ασμα Ασμάτων", αυτή τη διφορύμενη σαρκική μεταφορά της ένωσης ανάμεσα στην ψυχή και στο Θεό, που γι' αυτήν μετατρέπεται σε προσευχητάρι, σε σκανδαλώδες εγχειρίδιο για προσωπική χρήση. Ο καθηγητής θ' αρχίσει να βυθίζεται αργά σε μια δίνη, που τον παρασύρει πέρα απ' τα επιτρεπτά όρια. Η κοπέλα έχει την "ιδανική ηλικία"...

(2005) Για μια απέραντη στιγμή ξέχασα τ' όνομά μου, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας