*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οι Στωικοί για την ψυχή

"Les Stoiciens et l' âme" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: ·Jean - Baptiste Gourinat
Μετάφραση: · Κώστας Ν. Πετρόπουλος
Έκδοση: Ιανουάριος 1999 από "Καρδαμίτσα"
Σελ.:201 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-354-066-8


Θέμα: "Φιλοσοφία, Αρχαία ελληνική - Ερμηνεία και κριτική" "Στωϊκή φιλοσοφία" "Ψυχή (Φιλοσοφία)"

[...] Κατά την αρχαιότητα ο στωικισμός δεν άσκησε την επιρροή του μόνο χάρη στο κύρος όσων πάσχιζαν να κάνουν πράξη το υπόδειγμα της ζωής που πρότεινε, αλλά και χάρη στην αυστηρή ακρίβεια και την πολυμέρεια της θεωρητική διδασκαλίας του. Χωρίς τη γνώση αυτής της διδασκαλίας, ένα έργο όπως οι "Διατριβές" του Επίκτητου δεν αποκλείεται να το πάρει κανείς για κείμενο μάλλον ξηρό, σαν μια συλλογή ηθικών παραινέσεων που υστερεί σε πλούτο στοχασμού και δεν ικανοποιεί τη σύγχρονη απαίτηση για περίπλοκα θεωρητικά συστήματα. Εδώ ακριβώς έγκειται μια από τις πιο ενδιαφέρουσες όψεις του στωικισμού, ότι δεν διαχώρισε ποτέ τη θεωρία από την πράξη και δεν ανέπτυξε ούτε κάποιο σύστημα πέρα για πέρα αφηρημένο ούτε και κανένα κήρυγμα απλά ηθολογικό (πρβλ. Σενέκα, "Epistulae", 94-94). Για να πούμε την αλήθεια, οι στωικοί καμιά φορά μπορεί να φαίνονται λίγο πεζολογικοί. Αυτό είναι και το πιο μεγάλο τους προσόν, αφού κανείς ακριβώς δεν το καλλιέργησε ποτέ πιο έντεχνα από αυτούς.

(απόσπασμα από το εισαγωγικό κείμενο του βιβλίου "Τι είναι ο στωικισμός")

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας