*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η παλιά φωτογραφία

Διηγήματα


Συγγραφή: · Μιχάλης Πιτσιλίδης
Έκδοση: Ιούνιος 1998 από "Αρχιπέλαγος"
Σελ.:89 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7911-13-Χ


Θέμα: "Νεοελληνική πεζογραφία - Διήγημα "

Την επόμενη μέρα πήγαμε στο σπίτι της. Ένα σπουδαίο σπίτι στην παλιά πόλη, τέλεια αναπαλαιωμένο. Η Κατερίνα είχε αποφασίσει να μείνει μαζί μου στο ξενοδοχείο και μάζευε ορισμένα πράγματα σε μια μικρή βαλίτσα. Καθώς περιεργαζόμουν το σπίτι πρόσεξα ένα μεταλλικό κουτί με παλιές φωτογραφίες πάνω στο τζάκι. Το πήρα και κάθησα σε μια πολυθρόνα. Μπορώ να τις δω; Ασφαλώς. Είναι της μαμάς. Παμπάλαιες αλλά τις προσέχει σαν τα μάτια της. Ήταν όλες μαυρόασπρες, ελαφρώς κυρτές από την πολυκαιρία. Οι περισσότερες, τυπικές οικογενειακές φωτογραφίες επαγγελματικής λήψης, αλλά δυο, τρεις δεκαετίες πριν. Ξαφνικά κεραυνοβολήθηκα. Σε μια φωτογραφία ήταν δυο γυναίκες μέσα σ' ένα οβάλ πλαίσιο. Η μητέρα της Κατερίνας και η μητέρα μου! Κοιτούσα σαν χαμένος. Πώς ήταν δυνατόν; Τί σχέση μπορεί να υπήρχε, πώς γνωρίζονταν, πώς φωτογραφήθηκαν μαζί; Πότε; Πού; Δεν είχα καμμιά αμφιβολία ότι ήταν η μητέρα μου, πολλά πολλά χρόνια πριν. Η φωτογραφία δεν είχε κάποια ένδειξη ημερομηνίας στο πίσω μέρος. Έψαξα γρήγορα όλες τις άλλες, χωρίς αποτέλεσμα. Μόνον αυτή η μια. Την πήρα χωρίς να πω τίποτα στην Κατερίνα, που πρόσεξε μια μικρή αλλαγή στη διάθεσή μου. Μην κοιτάς αγάπη μου παλιές φωτογραφίες, κι εμένα με μελαγχολούν.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας