*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οικουμενικού Πατριαρχείου νεώτερα ιστορικά Α


Συγγραφή: · Ανδρέας Α. Νανάκης
Υπεύθυνος Σειράς: · Παύλος Β. Πετρίδης · Γεώργιος Ο. Αναστασιάδης
Έκδοση: 2000 από "University Studio Press"
Σελ.:287 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-12-0883-6


Θέμα: "Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία " "Εκκλησιαστική ιστορία"

"Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ως ηγετικό και συντονιστικό Κέντρο της Ορθοδοξίας, εάν θεωρούσε την παράδοση μονόπλευρα, ως στείρα συντήρησι, και όχι ως πνεύμα συνεχώς αναγεννώμενο και συνεχώς ανανεούμενο, θα απέκοπτε, θα στερούσε αυτόματα τον εαυτό του, όπως έχει παρατηρηθεί ευστοχώτατα, τόσον από τον τίτλο του "Οικουμενικό", όσο και από την οικουμενική αποστολή του. Δεν μπορεί να νοηθή ηγεσία αξία του ονόματός της, εάν δεν αντιλαμβάνεται το νόημα της εποχής και δεν κινείται για την ικανοποίησι των θρησκευτικών και πνευματικών αναγκών του χριστιανικού πληρώματος. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο υπήρξεν, είναι και πρέπει να μείνει ο ευαίσθητος δέκτης των μηνυμάτων της εποχής και ο ερμηνευτής των μεγάλων στροφών του βίου του κόσμου, με οδηγόν πορείας πάντοτε την παράδοσι. 'Ετσι μόνο κατώρθωσε, στη μακρά και περιπετειώδη πορεία της ιστορίας και της ζωής του, όχι μόνο να επιβιώση, αλλα και να μεγαλουργήση".

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας