*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ήδη είσαι ένας εχθρός του συντάγματος

Η απροσδόκητη διόγκωση του φάκελου του δάσκαλου Κλεφ

"Schon bist du ein Verfassungsfeind - Das unerwartete Anschwellen der Pernonalakte des Lehrers Kleff" (Πρωτότυπος τίτλος στα γερμανικά)

Συγγραφή: · Peter Schneider
Μετάφραση: · Μιχάλης Ψαλιδόπουλος
Έκδοση: Δεκέμβριος 1979 από "Στοχαστής"
Σελ.:119 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Γερμανική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

"Σήμερα είχα ένα συστημένο. Τώρα, μόλις πριν την δικάσιμο, μου κάνει η Ανωτέρα Σχολική Υπηρεσία μια περίεργη πρόταση: πρέπει να υπογράψω ένα συνημμένο χαρτί, στο οποίο να διακηρύσσω, ότι ένας υπάλληλος δημόσιας υπηρεσίας δεν είναι ανεκτός αν συναινεί στην αντίσταση κατά των νόμων. Στην περίπτωση υπογραφής δεν θα χρησιμοποιήσει η Ανωτέρα Σχολική Υπηρεσία το σημείο αυτό εναντίον μου. Αν καταλαβαίνω καλά: πρέπει να ανακαλέσω, μετά θα συμβιβαστούν μαζί μου γεμάτοι καλωσύνη".
Η απλή ιστορία του δασκάλου Κλεφ, τυπικά μόνο μπορεί να θεωρηθεί σαν ιστορία ενός γερμανού προοδευτικού δάσκαλου. Ουσιαστικά είναι η ιστορία κάθε ευρωπαίου δημόσιου υπαλλήλου. Ο Πέτερ Σνάιντερ μέσα από μια παραδειγματική ζεύξη πραγματικού με φανταστικό, δημιουργεί ένα σύγχρονο μυθιστόρημα που τα όρια της προβληματικής του βρίσκονται στο κέντρο των συνειδησιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο καθημερινός άνθρωπος της μεταπολεμικής Ευρώπης.

(2004) Βουτιά στο κενό, Αλεξάνδρεια

(1987) Ο άνθρωπος που δρασκέλιζε το τείχος, Βιβλιοπωλείον της Εστίας

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας