*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ρυθμίσεις τοπικών προβλημάτων


Συγγραφή: · Κοσμάς Ψυχοπαίδης ·Παναγιώτης Γετίμης
Έκδοση: 1989 από "Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών"
Σελ.:269 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Τοπική αυτοδιοίκηση" "Περιφερειακός προγραμματισμός"

Στη μελέτη αυτή εξετάζονται οι διαδικασίες συγκρότησης και ρύθμισης τοπικών προβλημάτων στην ελληνική περιφέρεια. Η μελέτη κινείται σε δύο μεθοδολογικά επίπεδα ανάλυσης: στο πρώτο προσεγγίζεται η "τοπική κοινωνία" από την πλευρά των θεσμών (τοπικό κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση, κ.ά.) ως υπό ρύθμιση αντικείμενο, ενώ στο δεύτερο προσεγγίζεται ως κοινωνική πραγματικότητα. Η διαπλοκή της θεσμικής και κοινωνικοοικονομικής συνιστώσας εκφράζεται μέσα από το βαθμό συνειδητοποίησης των τοπικών προβλημάτων, την εκτίμηση δυνατοτήτων και προοπτικών ανάπτυξης και τη διατύπωση αναπτυξιακών ιδεών στη σημερινή ελληνική περιφέρεια. Με βάση εμπειρικό υλικό από πέντε νομούς, αναλύονται τα προνομιακά πεδία δραστηριότητας του τοπικού κράτους: το πλαίσιο της οικονομικής δραστηριότητας, η διαχείριση των πόρων και οι χωρικές ρυθμίσεις. Τα τρία αυτά πεδία της πολιτικής λειτουργίας του τοπικού κράτους διαπλέκονται με την κοινωνική συγκρότηση της τοπικής κοινωνίας και, κατά συνέπεια, αποτελούν το βασικό πλαίσιο προϋποθέσεων για αναπτυξιακές διαδικασίες στην περιφέρεια.

Στόχος της μελέτης είναι να συμβάλει στον επιστημονικό διάλογο και τον κριτικό προβληματισμό πάνω στις δυνατότητες και τα όρια των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών που αναφέρονται, αφενός, στα πλαίσια κρατικοδιοικητικών ρυθμίσεων (προς την κατεύθυνση της αποκέντρωσης της διοίκησης και της αναβάθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης) και, αφετέρου, στις κοινωνιοκο-οικονομικές προϋποθέσεις των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών σε τοπικό επίπεδο στην Ελλάδα.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας