*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το δημόσιο δίκαιο στην Ελλάδα την εποχή της τουρκοκρατίας


Συγγραφή: ·Νικόλαος Μοσχοβάκης
Μετάφραση: ·Μαριάννα Κυριακάκη
Έκδοση: Απρίλιος 1998 από "Αρχιπέλαγος"
Σελ.:204 (20χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7911-08-3


Θέμα: "Δίκαιο"

Η διατριβή επί υφηγεσία (1882) του Νικολάου Μοσχοβάκη, αποτελεί βιβλίο αναφοράς για το Δημόσιο Δίκαιο την εποχή της Τουρκοκρατίας.
Το βιβλίο εξετάζει συνολικά το Πολίτευμα και τη Διοίκηση και αναφέρεται διεξοδικά στην Εκκλησία και τις δικαιοδοσίες της την εποχή της Τουρκοκρατίας, στην Αυτοδιοίκηση και στο Κοινοτικό σύστημα, με τη γνωστή τεράστια σημασία του για το σκλαβωμένο ελληνισμό. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο συγγραφέας αναλύει και το Δημόσιο Δίκαιο που επικρατούσε εκείνη την εποχή στην Αγγλία και τη Γαλλία, κάνοντας και τις σχετικές συγκρίσεις. Ως μέρος του συστήματος της Δημόσιας Διοίκησης, ο Νικόλαος Μοσχοβάκης αναφέρεται και στους Αρματολούς και Κλέφτες.

(2007) Το εν Ελλάδι δημόσιον δίκαιον επί τουρκοκρατίας, Καραβία, Δ. Ν. - Αναστατικές Εκδόσεις

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας