*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Εύα

Μια επανάληψη

"Eve ou la répétition" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · Jacques Testart
Μετάφραση: ·Ιωάννα Παπασπυρίδου
Έκδοση: 1999 από "Τραυλός"
Σελ.:178 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7990-07-2


Θέμα: "Γαλλική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

Παρίσι, Φεβρουάριος 2022. Ένα γιγάντιο τείχος χωρίζει στα δύο την Πόλη του Φωτός: στην Κεντρική Ζώνη κατοικούν οι γενετικά προνομιούχοι και στην Περιφέρεια οι Άλλοι. Σ' αυτό τον "ιδανικό κόσμο", το πείραμα της Ντόλι αποτελεί πλέον προϊστορικό γεγονός: οι εργασίες του Φρανσουά Ρουσέλ, ερευνητή του τέλους του αιώνα μας, έχουν οδηγήσει στην κατά παραγγελία δημιουργία ανθρώπινων όντων.
Για την κόρη του, τη νεαρή Εύα Ρουσέλ, δημοσιογράφο που μένει στην Κεντρική Ζώνη, η ζωή κυλά ήρεμα, σχεδόν ανιαρά. Η ανατροπή θα έρθει την ημέρα των εικοστών πέμπτων γενεθλίων της, μέσα από ένα αναπάντεχο κι επικίνδυνο δώρο: ο πατέρας της -νεκρός εδώ και αρκετά χρόνια- έχει φροντίσει να λάβει η κόρη του, ακριβώς εκείνη την ημέρα, ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο της αποκαλύπτει ένα φοβερό μυστικό. Η Εύα ίσως είναι και η ίδια κλώνος, ένα απλό προϊόν των πειραμάτων του.
Ο Ζακ Τεστάρ, με το νέο του μυθιστόρημα, που κινείται ανάμεσα στην επιστημονική φαντασία και τη φιλοσοφική διήγηση, επισημαίνει τους κινδύνους και εξερευνά με αναπάντεχη διεισδυτικότητα τις αρνητικές συνέπειες μιας πιθανής κλωνοποίησης του ανθρώπου.

(1996) Η τεχνητή αναπαραγωγή, Τραυλός

(1994) Η επιθυμία του γονιδίου, Κάτοπτρο

(1987) Το διάφανο αυγό, Κέδρος - Ράππα

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας