*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πύλος - Πυλία

Οδοιπορικό στο χώρο και στο χρόνο: Η Πύλος του Νέστορος, το Ναβαρίνο, η Μεθώνη, η Κορώνη


Συγγραφή: ·Γιώργος Παπαθανασόπουλος ·Θάνος Γ. Παπαθανασόπουλος
Έκδοση: 2004 από "Υπουργείο Πολιτισμού. Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων"
Σελ.:132 (27χ19), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-214-267-7


Θέμα: "Μεσσηνία - Ιστορία" "Κάστρα - Ιστορία - Ελλάς" "Ελλάς - Αρχαιότητες - Οδηγοί"

[...] Οι νεολιθικές, πρωτοελλαδικές και μεσοελλαδικές εγκαταστάσεις γύρω από τον κόλπο και την ευρύτερη περιοχή της Πύλου, το ανάκτορο του Νέστορος στον Επάνω Εγκλιανό, οι θολωτοί μυκηναϊκοί τάφοι τριγύρω του, η μυκηναϊκή νεκρόπολη με τους θαλαμοειδείς τάφους στα Βολιμίδια της Χώρας Τριφυλίας με κατάλοιπα της ελληνιστικής εποχής και των χρόνων της ρωμαιοκρατίας, ο τάφος του Θρασυμήδη στη Βοϊδοκοιλιά, οι ελληνιστικοί τάφοι και οι τάφοι της ρωμαιοκρατίας στο Διβάρι, το παλαιοχριστιανικό κοιμητήριο του Αγίου Ονουφρίου στη Μεθώνη, το Παλιόκαστρο, το Νιόκαστρο, τα φρούρια της Κορώνης και της Μεθώνης, τα μεσαιωνικά υδραγωγεία της Πύλου, ο Αγιολέος στην Παληομοθώνη μαρτυρούν τη διαχρονική δυναμική της γεωπολιτικής ενότητας της νοτιοδυτικής Μεσσηνίας.
Οριοθετημένη στα βόρεια από την οροσειρά του Αιγάλεω, η νοτιοδυτική άκρη της Πελοποννήσου συγκεντρώνει τόσο πολλά και σπουδαία ιστορικά γεγονότα τοπικής και ευρωπαϊκής σημασίας, ώστε θα μπορούσε να ειπωθεί ότι στην περιοχή αυτή διαδραματίστηκε σημαντικό μέρος της ιστορίας της Ελλάδας.
Στο "Πύλος - Πυλία" περιγράφονται τα κυριότερα μνημεία και αναφέρονται τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα ως αποτελέσματα του γενικότερου γίγνεσθαι, με προσπάθεια, στο μέτρο του δυνατού, να αποφευχθεί ο αποσπασματικός χαρακτήρας της παράθεσης συμβάντων. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

(2011) Στις πλαγιές της Ακρόπολης, Κάκτος

(2004) Pylos, Pylia, Υπουργείο Πολιτισμού. Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων

(2004) Pilos, Pilia, Υπουργείο Πολιτισμού. Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων

(2004) Pilos, Pilia, Υπουργείο Πολιτισμού. Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων

(2003) Το τρόπαιο, Ερμής

(1993) Το ιερό και το θέατρο του Διονύσου, Καρδαμίτσα

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας