*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κρίσιμη κατάσταση

Πολυπλοκότητα και χάος στον ρου της ιστορίας

"Ubiquity" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Marc Buchanan
Μετάφραση: ·Γεωργία Αθανασοπούλου · Νίκος Πρατσίνης
Έκδοση: 2001 από "Τραυλός"
Σελ.:352 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7990-49-8


Θέμα: "Ιστορία"

Η διαπίστωση ότι η ιστορία ακολουθεί ελικοειδείς ατραπούς και ότι ανέκαθεν παρωδούσε τις προσπάθειες να προβλεφθεί ο ρους της, δεν είναι καινοφανής.
Ωστόσο, ο στόχος μου είναι να σας πείσω ότι ζούμε σε μία ιδιαίτερη εποχή και ότι νέες ιδέες, ασυνήθιστης προέλευσης, θέτουν το θεμέλιο λίθο για να κατανοθηεί γιατί η ιστορία είναι αυτή που είναι -και ακόμη γιατί πρέπει να είναι- σημαδεμένη από δραματικές, απρόσμενες αναταραχές και γιατί όλες οι προσπάθειες, κατά το παρελθόν, να διακρίνουμε κυκλικές πορείες, εξελίξεις και κατανοητά πρότυπα αλλαγών στην ιστορία κατέληξαν σε αποτυχία.
Όταν μιλάμε για σεισμούς, δραματικά επεισόδια οικονομικής κατάρρευσης, επαναστάσεις ή καταστροφικούς πολέμους, κάνουμε λόγο για πολύπλοκα συστήματα τα οποία δε βρίσκονται σε κατάσταση ισορροπίας. Εύλολα επιθυμούμε να διαπιστώσουμε τα αίτια που προκάλεσαν αυτά τα γεγονότα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να τα αποφύγουμε στο μέλλον.
Η Ιστορία "σχοινοβατεί" στην κρίσιμη κατάσταση. Η πανταχού παρουσία της κρίσιμης κατάστασης μπορεί να εκληφθεί ως η πρώτη βάσιμη ανακάλυψη της θεωρίας της πολυπλοκότητας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας