*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η ασφάλιση υγείας στην Ελλάδα

(Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: · Ιωάννης Η. Κυριόπουλος · Λυκούργος Λ. Λιαρόπουλος ·Χρήστος Μπουρσανίδης ·κ.ά.
Έκδοση: Μάιος 2001 από "Θεμέλιο"
Σελ.:255 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-310-277-6


Θέμα: "Υγεία" "Ασφάλιση"

H ασφάλιση υγείας στην Ελλάδα αντιμετωπίζει σειρά σοβαρών προβλημάτων. H χρηματοδοτική εμπλοκή θέτει το ζήτημα της βιωσιμότητας του συστήματος, ενώ οι μεγάλες ανισότητες στην παροχή των υπηρεσιών και η άδικη κατανομή των βαρών μεταξύ των ομάδων του πληθυσμού καταστρατηγούν την αρχή της ισότητας. Η χαμηλή ποιότητα των υπηρεσιών και το υψηλό επίπεδο ιδίων πληρωμών ευθύνονται για τη δυσαρέσκεια που εκφράζουν οι πολίτες.
Aπό τις πολιτικές επιλογές, τις αντικρουόμενες πολλές φορές νομοθετικές παρεμβάσεις αλλά και την αδυναμία εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου, φαίνεται ότι ο ρόλος και η θέση της κοινωνικής ασφάλισης υγείας στο υγειονομικό σύστημα της χώρας δεν έχει πλήρως αποσαφηνιστεί. Επιπροσθέτως, ο ρόλος της συμπληρωματικής, επικουρικής και ιδιωτικής ασφάλισης υγείας πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη στον επανασχεδιασμό του συστήματος προστασίας έναντι του κινδύνου της ασθένειας, έτσι ώστε να διαμορφωθούν οι κοινωνικά αποδεκτές εταιρικές σχέσεις, οι οποίες θα συμβάλουν στην επίτευξη του επιδιωκόμενου στόχου.
Mε βάση τις παραπάνω διαπιστώσεις, τίθεται επιτακτικά το ζήτημα επιλογής σε σχέση με το κοινωνικά επιθυμητό και εφικτό σύστημα οργάνωσης της παροχής των υπηρεσιών υγείας. Η έκδοση αυτή αποσκοπεί να συμβάλλει στον κοινωνικό διάλογο και τον επιστημονικό προβληματισμό για την ασφάλιση υγείας στην Ελλάδα, σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας των ιδεών και των πολιτικών προτάσεων για το ρόλο του κοινωνικού κράτους και των θεσμών κοινωνικής προστασίας.


Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας