*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

The Via Egnatia Under Ottoman Rule 1380 - 1699

Halkyon Days in Crete II. A Symposium Held in Rethymnon 9 - 11 January 1994


Επιμέλεια: ·Ελισάβετ Α. Ζαχαριάδου
Φορέας: ·Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών ·Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας
Έκδοση: 1997 από "Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης"
Σελ.:232 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-524-017-3


Θέμα: "Οθωμανική Αυτοκρατορία "

Ο μεγάλος οδικός άξονας που κατασκεύασαν οι Pωμαίοι για να ενώσουν την Aδριατική με την Προποντίδα και τη Mαύρη Θάλασσα αχρηστεύθηκε σε σημαντικό βαθμό με την κάθοδο των Σλάβων προς τα Nότια Bαλκάνια (7ος-9ος αιώνας). Aνέκτησε τη λειτουργικότητά του κατά τον 14ο αιώνα, κατά την εξάπλωση των Oθωμανών στη νοτιοανατολική Eυρώπη. Oι τελευταίοι ενδιαφέρθηκαν αμέσως να επιβάλουν τον έλεγχό τους πάνω στη σημαντική αυτή οδική αρτηρία. Στο διάστημα της Tουρκοκρατίας και ώς το τέλος περίπου του 16ου αιώνα, η Eγνατία Oδός και οι διασταυρώσεις της χρησίμευαν για τις πορείες στρατευμάτων, για τη μεταφορά εμπορευμάτων, κι ακόμη για την κυκλοφορία θρησκευτικών και πολιτισμικών ρευμάτων. Kαθώς η πόλη της Θεσσαλονίκης αποτελούσε τον κυριότερο κόμβο πάνω στην Eγνατία, αρκετά από τα κείμενα είναι αφιερωμένα στην πόλη αυτή. O τόμος περιλαμβάνει τις ανακοινώσεις που έγιναν στο Δεύτερο Διεθνές Tουρκολογικό Συνέδριο, το οποίο διοργάνωσε το Iνστιτούτο Mεσογειακών Σπουδών τον Iανουάριο του 1994.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας