*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η λογική της γραφής και η οργάνωση της κοινωνίας

"The Logic of Writing and the Organization of Society" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Jack Goody
Μετάφραση: ·Νάσια Ποταμιάνου
Επιμέλεια: ·Νίκος Κούρκουλος
Έκδοση: Οκτώβριος 2001 από "Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου"
Σελ.:314 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8219-03-5


Θέμα: "Κοινωνικές επιστήμες" "Γραφή"

Η επινόηση και η διάδοση της γραφής άσκησε καταλυτική επίδραση στις ανθρώπινες κοινωνίες. Αντλώντας επιχειρήματα τόσο από τον αρχαίο κόσμο (Αίγυπτος, Μέση Ανατολή) όσο και από τη σύγχρονη Αφρική, ο Goody εντοπίζει και υπογραμμίζει ορισμένα γενικά χαρακτηριστικά των κοινωνικών δομών που επηρεάστηκαν από αυτή τη μείζονα αλλαγή στον τρόπο επικοινωνίας. Εξετάζονται, ιδιαίτερα, οι επιπτώσεις της γραφής σε μερικά θεμελιώδη κοινωνικά φαινόμενα όπως τα θρησκευτικά, οικονομικά, πολιτικά και νομικά συστήματα. Η μελέτη του ειδικού μηχανισμού, που δημιουργείται από την εισαγωγή της γραφής και την ανάπτυξη μιας γραπτής παράδοσης, αποδεικνύεται ουσιώδης για την ερμηνεία των μεγάλων αλλαγών που συνέβησαν στους κόλπους των ανθρώπινων κοινωνιών και μας επιτρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα τις ομοιότητες και τις διαφορές τους. Πολλές μελέτες είχαν θίξει το ζήτημα της επιρροής της γραφογνωσίας πάνω στην κοινωνική οργάνωση, έλειπε όμως η γενική σύνθεση που παρουσιάζεται σ' αυτό το έργο.

(2008) Η υφαρπαγή της ιστορίας, Πολύτροπον

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας