*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Φεγγαράκι μου λαμπρό

Λαϊκά παιχνίδια και τραγούδια


Εικονογράφιση: ·Γιώργος Χαλκίδης
Επιμέλεια: ·Χρύσα Παλάζη
Έκδοση: Μάρτιος 1995 από "Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών. Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη"
Σελ.:93 (19χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-231-073-1


Θέμα: "Παιχνίδια" "Τραγούδια, Ελληνικά"

Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχαν παιδάκια που πήγαιναν στο σχολείο τους τη νύχτα. Στο δρόμο λοιπόν τους συντρόφευε το φεγγαράκι και αυτά σιγοτραγουδούσαν: Φεγγαράκι μου λαμπρό... Σήμερα δεν είναι ανάγκη να πηγαίνουν τα παιδιά νύχτα στο σχολειό τους, όμως για να δουν το φεγγαράκι χρειάζεται να το αναζητήσουν όχι ανάμεσα στα φυλλώματα των δέντρων παρά ανάμεσα στους τσιμεντένιους όγκους των πολυκατοικιών. Ωστόσο, και αν έχουν χαθεί οι γειτονιές και οι αλάνες, η παιδική ψυχή δε φυλακίζεται εύκολα και λαχταράει πάντα το παιχνίδι και το τραγούδι. Με την έκδοση αυτή προσκαλούμε τον αναγνώστη, μικρό ή μεγάλο, να αποδράσει για λίγο από τον κόσμο του σήμερα και να επιχειρήσει ένα ταξίδι στο χθες. Θα γνωρίσει τα παιχνίδια και τα τραγούδια που παίζαν τα παιδιά πριν από 60 χρόνια και-ποιος ξέρει-ίσως βρει μέσα σ' αυτά ερεθίσματα για νέες "ανακαλύψεις".

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας