*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Διαμελισμένη Ευρώπη

Η νέα ηγεμονία στην Ανατολή

"Divided Europe" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·Adam Burgess
Μετάφραση: · Γιώργος Κουσουνέλος
Υπεύθυνος Σειράς: ·Μαρίτα Μπουκουμάνη
Έκδοση: 2001 από "Μπουκουμάνης"
Σελ.:364 (21χ13), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7458-50-8


Θέμα: "Ευρώπη - Ιστορία " "Πολιτισμός - Ευρώπη" "Πολιτισμός - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Το κεντρικότερο ίσως θέμα αυτού του βιβλίου είναι η καταδίκη των μη δυτικών πολιτισμών για να διασωθεί η εξουσία μιας αποπροσανατολισμένης Δύσης. Οι συνέπειες του τονισμού της πολιτιστικής υπανάπτυξης των "άλλων", σημαίνει ότι ο "πολιτισμός" παίζει παρόμοιο ρόλο μ' εκείνον της "φυλής", στο παρελθόν. Πράγματι, η έμφαση και η εφεύρεση των "πολιτιστικών" διαφορών χωρίζει σήμερα την ανθρωπότητα πολύ πιο αποτελεσματικά απ' όσο η γλώσσα της βιολογίας ή ο παραδοσιακός ρατσισμός. Με υψηλή κριτική προσέγγιση της νέας πολιτιστικής διαίρεσης της Ευρώπης και του κεντρικού χαρακτήρα των πολιτισμών των "πολιτιστικών επιπέδων" ο Μαντάμ Μπέρτες εξετάζει λεπτομερώς τις έμμονες προκαταλήψεις των δυτικών γύρω από την ιστορία, τις εθνικότητες, την ανεξιθρησκία και την ανάγκη για αστική κοινωνία.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας