*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αφερεγγυότητα κεφαλαιουχικής εταιρίας και ευθύνη διοικούντων έναντι εταιρικών δανειστών


Συγγραφή: ·Λουκάς Κοκκίνης
Υπεύθυνος Σειράς: ·Νικόλαος Κ. Ρόκας
Έκδοση: 2001 από "Σάκκουλας Αντ. Ν."
Σελ.:445 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-15-0540-7


Θέμα: "Εμπορικό δίκαιο"

Οι κεφαλαιουχικές εταιρίες εξασφαλίζουν στους εταίρους το προνόμιο του περιορισμού της ευθύνης. Οι εταιρικοί δανειστές, συνεπώς, δικαιούνται να στραφούν μόνο κατά της εταιρικής περιουσίας, η οποία όμως στη συχνή περίπτωση της εταιρικής αφερεγγυότητας είναι συνήθως ανύπαρκτη. Για την -εκ των υστέρων, δηλαδή μετά την περιέλευση της εταιρίας σε κατάσταση αφερεγγυότητας - προστασία των εταιρικών δανειστών έχει επιχειρηθεί, στον ελληνικό χώρο, η αξιοποίηση της θεωρίας της άρσης της αυτοτέλειας του νομικού προσώπου, ούτως ώστε να στραφούν εκείνοι κατά των εταίρων.
Σε αντίθεση με τη γνωστή ως άνω θεωρία -η οποία έχει όμως περιορισμένη πρακτική αξία, καθώς οι προϋποθέσεις για την αξιοποίησή της οφείλουν να είναι ιδιαίτερα αυστηρές - terra incognita στην Ελλάδα αποτελεί η προστασία των εταιρικών δανειστών, μέσω της δυνατότητάς τους να στραφούν κατά των διοικούντων κεφαλαιουχικές εταιρίες. Αντικείμενο της παρούσας μελέτης είναι η ανίχνευση των νομικών ερεισμάτων, τα οποία θα επιτρέψουν στους εταιρικούς δανειστές να καταφύγουν σε αυτό το είδος προστασίας. Μετά το έρεισμα, την οριοθέτηση και τη δικαιολόγηση της έρευνας αναπτύσσονται στη μελέτη οι νομικοί κανόνες, οι οποίοι θεμελιώνουν την ευθύνη των διοικούντων, και καθορίζονται τα όρια της ευθύνης αυτής. Οι κανόνες αυτοί δεν διαρρηγνύουν την αρχή του περιορισμού της ευθύνης, καθώς οι διοικούντες δεν ευθύνονται για υποχρεώσεις της εταιρίας αλλά για δικές τους. Η κατάφαση δε της εξεταζόμενης ευθύνης είναι δυνατόν όχι μόνο να προστατεύσει τους εταιρικούς δανειστές εκ των υστέρων αλλά και να λειτουργήσει υπέρ αυτών προληπτικά, διασφαλίζοντας προσεκτικότερη διαχείριση. Περαιτέρω, η αποδοχή της εν λόγω ευθύνης δεν υπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των εταιρικών δανειστών αλλά και ευρύτερα οικονομικά συμφέροντα, εναρμονίζεται δε με γενικότερες αξιώσεις απόδοσης δικαιοσύνης.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας