*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κοινωνική προστασία και κοινωνική διοίκηση


Συγγραφή: ·Μάριος Ραφαήλ
Υπεύθυνος Σειράς: · Ιωάννα Λαμπίρη - Δημάκη · Θανάσης Κ. Παπαχρίστου
Έκδοση: 2001 από "Σάκκουλας Αντ. Ν."
Σελ.:378 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-15-0514-8


Θέμα: "Κοινωνική πρόνοια" "Κοινωνικά προβλήματα και υπηρεσίες"

Η Κοινωνική Προστασία απασχολεί όλο και περισσότερο το κοινωνικό σύνολο, τόσο το ευρύτερο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό, όσο και το τοπικό. Κυβερνήσεις, πολιτικά κόμματα, οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών, πολίτες υγιείς και ασθενείς, εργαζόμενοι και άνεργοι, άνδρες και γυναίκες, νέοι και ηλικιωμένοι, ιδιαίτερες πολιτιστικές και οικονομικές κατηγορίες, πολίτες με διαφορετικό θρήσκευμα, μετανάστες, όλοι όσοι συνθέτουν μιαν οργανωμένη κοινωνία και ταυτόχρονα σταθερά ανοιχτή σε νέες προοπτικές, ενδιαφέρονται για τα προβλήματα της κοινωνικής προστασίας. Το σύνολο των προβλημάτων που δημιουργούνται, είτε σε άτομα, είτε σε ομάδες και έχουν ανάγκη θεσμικής φροντίδας από το κοινωνικό σύνολο, είναι ένα ευρύτατο πεδίο θεμάτων και ενεργειών που απασχολούν τη δημόσια ζωή και την επιστήμη. Είτε αυτό το πεδίο θεμάτων το ονομάσουμε κοινωνική προστασία, είτε κοινωνική φροντίδα, είτε τις ενέργειες τις ονομάσουμε μέτρα κοινωνικής πολιτικής, κοινωνικής πρόνοιας, κοινωνικής διοίκησης, έμμεσα εννοούμε τις ανάγκες και τα προβλήματα των ατόμων και των ομάδων και τις συστηματικές ενέργειες που γίνονται από το κοινωνικό σύνολο για την αντιμετώπισή τους. Με αυτό το πεδίο θεμάτων ασχολείται αυτό το βιβλίο. Η κοινωνική πρόνοια, η κοινωνική πολιτική, η κοινωνική ασφάλιση, η κοινωνική ασφάλεια, η κοινωνική διοίκηση, παρουσιάζονται όχι μόνο ως περιοχές γνωστικών αντικειμένων, αλλά και ως διαχρονικές εξελίξεις πρόσφατες και απώτερες, έτσι που να επιτρέπουν μια ευρεία εποπτεία του γνωστικού αντικειμένου της κοινωνικής προστασίας. Το βιβλίο αυτό επιδιώκει να προσφέρει, στον μη ειδικό αναγνώστη, γνώσεις και προβληματισμούς πάνω σε μια πλειάδα θεμάτων που μας απασχολούν καθημερινά. Στον σπουδαστή που κινείται στο χώρο των κοινωνικών προβλημάτων προσφέρει θεμελιωμένες αναφορές, εξοικείωση, και μια όσο γίνεται, στο πλαίσιο αυτής της συγγραφής, εμπεριστατωμένη προσέγγιση στους τρόπους αντιμετώπισής τους. Στον μελετητή που ειδικεύεται στα θέματα της κοινωνικής προστασίας το βιβλίου του είναι χρήσιμο γιατί με τις θεματικές ενότητες που περιλαμβάνει καλύπτει εποπτικά όλο σχεδόν το φάσμα της κοινωνικής προστασίας και δίνει αφορμή για γόνιμες σκέψεις που αφορούν την αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων.Ακόμα στο βιβλίο αυτό περιλαμβάνονται αυτούσια διεθνή κείμενα που είναι τα βασικά κείμενα που επεξεργάσθηκε και έθεσε σε εφαρμογή η ευρωπαϊκή και η διεθνής κοινότητα για τα κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα των ατόμων καθώς και για την κοινωνική προστασία γενικώτερα. Συγκεντρώθηκαν εδώ ώστε να αποτελούν χρήσιμο βοήθημα για όποιον θελήσει να ανατρέξει στις πηγές και να αναφερθεί σε αυτά.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας