*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η παγκοσμιοποίηση, η τρομοκρατία και ο παστουρμάς


Συγγραφή: · Απόστολος Αποστολόπουλος
Έκδοση: 2001 από "Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη"
Σελ.:426 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-14-0452-Χ


Θέμα: "Τρομοκρατία" "Παγκοσμιοποίηση"

Η Παγκοσμιοποίηση, μετά το χτύπημα στη Νέα Υόρκη, ντύθηκε στο χακί. Έβαλε τη στολή του σταυροφόρου-στρατιώτη, μοιραία και αναπόφευκτα, όπως αναλυτικά περιγράφεται σ' αυτό το βιβλίο, γραμμένο όταν ακόμα η τρομοκρατία φαινόταν μια σχεδόν αδικαιολόγητη ψύχωση των Αμερικανών.
Αυτό που θάφτηκε -μαζί με μερικές ακόμα χιλιάδες ανυποψίαστα θύματα- ήταν η Παγκοσμιοποίηση που εκπροσωπούσαν οι γιάπηδες, οι καπάτσοι των χρηματιστηρίων, οι χορωδοί των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Είχε βίο ανθόσπαρτο αλλά τραγικά σύντομο.
Οι ένοχοι εμπνευστές του τρομοκρατικού χτυπήματος, φανατισμένοι αλλά όχι τυφλοί, επιδίωξαν την πρόκληση ενός γεγονότος με παγκόσμια απήχηση, με την επίγνωση ότι, αναπόφευκτα, σε παγκόσμιο επίπεδο θα ερχόταν και η αντίδραση της υπερδύναμης. Τεράστιο έγκλημα, που γέννησε νέο πολιτικό τοπίο.
Ο πόλεμος εναντίον "όποιου δεν είναι μαζί μας" καθιστά κάθε κάτοικο της γης, έξω αλλά και μέσα στις ΗΠΑ, "συνήθη ύποπτο", εχθρό. Ένας τέτοιος πόλεμος είναι χαμένος από την αρχή. Και αυτό το πληρώνει, εκτός των άλλων, και ο αρχιστράτηγος.

(2006) Η Τουρκία στην Ευρώπη, Ρεσάλτο

(2006) Η κρίση των δικτατοριών, Θεμέλιο

(2003) Προληπτική οδοντιατρική, Συμμετρία

(1999) Κόσοβο, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας