*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τουαρέγκ

Τα μάτια της ερήμου καίνε: Μυθιστόρημα


Συγγραφή: · Νίκος Ζερβονικολάκης
Έκδοση: 2001 από "Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη"
Σελ.:392 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-14-0434-1


Θέμα: "Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

Μια μεγάλη περιπέτεια: Ένα πλοκάμι μαφιόζων εμπορεύεται όπλα και θάνατο από τη Μεσόγειο στη Σαχάρα. Κι ένα παιδί στη Γαύδο ονειρεύεται τις ακτές της Αφρικής. Ένας ιστός αράχνης κι ένας έρωτας. Τα μάτια της ερήμου καίνε!
Τουαρέγκ, οι πολεμιστές της ερήμου, που διατρέχουν αιώνες τη Σαχάρα. Βαθιά μέσα στα μάτια τους καθρεφτίζεται η άμμος, καίνε οι έρωτες και λάμπει η ζωή. Καμιά φορά αστράφτει το μίσος και επωάζεται η εκδίκηση. Σκληροί όσο και η ζωή που κάνουν. Τρυφεροί όσο μια όαση ύστερα από ένα εξαντλητικό ταξίδι με το καραβάνι.
Τουαρέγκ, οι άνθρωποι με τα μπλε τιρμπάνια, που αφήνουν να φαίνονται μόνο τα μάτια τους. Πολλοί τους λένε "οι μπλε άνθρωποι".
Η Σαχάρα αναπνέει αιώνες με τα όνειρά τους, όπως σαλεύει τους αμμόλοφούς της ο χαρματάν, ένας αέρας παράξενος, δύσκολος και πεισματάρης.
Τουαρέγκ! Το τσίμπημα της κόμπρας φέρνει θάνατο! Οι έρωτές τους είναι από μετάξι, όπως κι ο ουρανός στην Τενερέ. Βαθύ μπλε πάνω απ' το βαθύ κίτρινο της άμμου. "Τενερέ" σημαίνει "τίποτε" κι είναι τα πάντα. Το πιο σκληρό και ανελέητο κομμάτι της ερήμου. Αυτό που τραγουδούν με πάθος στα πιο νοσταλγικά τραγούδια τους οι Τουαρέγκ.

(2004) Ταυροκαθάψια, Διηνεκές

(2003) Γενέσθω Κλεοπάτρα, Διηνεκές

(2003) Έρωτες του καλοκαιριού, Διηνεκές

(2002) Χρώμα από καρπούζι, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(2000) Αριάδνη, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(1998) Κρασί από μέλι, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(1993) Σαντορίνη, Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.

(1987) Κουρήτες, Φιλιππότη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας