*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Rom και μουσικοχορευτικός κόσμος

Αισθητικές, ιστορικές, βιογραφικές, κοινωνιολογικές και κριτικές διεισδύσεις στη μουσική τέχνη τσιγγάνων και Μπαλαμέ


Συγγραφή: · Δημήτρης Ντούσας
Έκδοση: Μάρτιος 2001 από "Τυπωθήτω"
Σελ.:327 (21χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8041-92-9


Θέμα: "Τσιγγάνοι" "Μουσική"

Καρπός μια πολύχρονης έρευνας και μελέτης, η παρούσα εργασία έρχεται να δώσει μια πρώτη, καταρχήν, απάντηση στα ερωτήματα που σχετίζονται τόσο με τις διάφορες μουσικές φόρμες από τη μία, που δημιούργησαν οι Τσιγγάνοι καλλιτέχνες του Κόσμου, όσο και με τις μουσικές παραδόσεις και φόρμες, από την άλλη, που υιοθέτησαν και φιλτράρησαν απ' τις κοινωνίες των Μπαλαμέ -στη διάρκεια των αιώνων συνύπαρξής τους- και τις οποίες, στη συνέχεια απέδωσαν στην κοινωνία. Έτσι φωτίζονται όχι μόνο οι μουσικές παραδόσεις της Ελλάδας, αλλά και της Γιουγκοσλαβίας, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας, της Ισπανίας, το δημοτικό τραγούδι, τα χάλκινα πνευστά, τα τσιγγάνικα βιολιά, το φλαμένκο, ενώ αναζητούνται και καταγράφονται οι μουσικές αλληλεπιδράσεις όλων των λαών με τους Rom.[...] Αλλά, τελικά, εκείνο που επιχειρεί να διερευνήσει ο συγγραφέας τούτης της εργασίας είναι οι αντικειμενικοί, ηθικοί, κοινωνικοί, ψυχικοί και πνευματικοί όροι κάτω απ' τους οποίους οι Τσιγγάνοι ανέπτυξαν τη μουσική τέχνη. Γι' αυτό και το έργο αποτελεί μια πολύ σοβαρή ιστορική και κοινωνιολογική ερμηνεία της μουσικής, χορευτικής και γενικότερα καλλιτεχνικής δημιουργίας των Τσιγγάνων, όπου γης.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας