*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ακάλυπτη επιταγή

Ζητήματα ουσιαστικού και δικονομικού ποινικού δικαίου


Συγγραφή: ·Λάμπρος Χ. Μαργαρίτης ·Γιώργος Ν. Δημήτραινας
Έκδοση: 2001 από "Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε."
Σελ.:277 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-301-538-5


Θέμα: "Ποινικό δίκαιο"

Πρόκειται για ερμηνεία και μονογραφική επεξεργασία του εγκλήματος της έκδοσης ακάλυπτης επιταγής. Το έργο περιέχει εξαντλητική ανάπτυξη των ζητημάτων ουσιαστικού και δικονομικού ποινικού δικαίου είναι ενημερωμένο με τις πρόσφατες αλλαγές της σχετικής ποινικής νομοθεσίας και αξιοποιεί σε τέτοιο βαθμό την υπάρχουσα νομολογία, έτσι ώστε να παρέχει στον ενδιαφερόμενο το θεωρητικό εκείνο υπόβαθρο που θα τον βοηθήσει να κατανοήσει και να αντιμετωπίσει με επάρκεια οποιοδήποτε πρόβλημα θα του εμφανιζόταν στην πράξη.
Από τα ζητήματα που θίγονται: Προστατευόμενο έννομο αγαθό - Αντικειμενική υπόσταση (έκδοση επιταγής- έλλειψη αντίστοιχων διαθεσίμων κεφαλαίων στον πληρωτή - εμπρόθεσμη εμφάνιση της επιταγής - μη πληρωμή της επιταγής) - Μεταχρονολογημένη επιταγή - Λευκή επιταγή - Λόγοι άρσης του αδίκου - Υποκειμενική υπόσταση - Απόπειρα - Συμμετοχή - Ζητήματα συρροής - Πλήρης αποζημίωση του κομιστή και εξάλειψη του αξιοποίνου - Ποινική δίωξη του εγκλήματος - Πολιτική αγωγή - Αναιρετικός έλεγχος - Επανάληψη διαδικασίας.

(2011) Εγκλήματα φοροδιαφυγής, Νομική Βιβλιοθήκη

(2005) Δόλος και αμέλεια στο ποινικό δίκαιο, Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.

(2003) Ο νέος νόμος 3064/2002 για την εμπορία των ανθρώπων, Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.

(2002) Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Νομική Βιβλιοθήκη

(1998) Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, Νομική Βιβλιοθήκη

(1995) Απόλυση ενηλίκων και εφήβων υπό όρο, Νομική Βιβλιοθήκη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας