*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Έλληνες καραγκιοζοπαίκτες πίσω από τα φώτα του μπερντέ


Φωτογραφία: · Κώστας Σ. Τσίπηρας
Έκδοση: Ιανουάριος 2002 από "Κοχλίας"
Σελ.:89 (32χ24), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-8228-18-2


Θέμα: "Καραγκιόζης"

Ο Καραγκιόζης, ένα από τα σημαντικότερα δείγματα του λαϊκού πολιτισμού, ξεκίνησε στην εξελληνισμένη του μορφή πριν από έναν αιώνα περίπου και συνεχίζει να συγκινεί μικρούς και μεγάλους. Μια φωνή ανθρώπινη που άλλοτε δυναμώνει κι άλλοτε σβήνει. Οι συμπαθείς φιγούρες των ηρώων του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών αντιστέκονται στην καταιγίδα των ηλεκτρονικών μορφών διασκέδασης και διατηρούν την ομορφιά και την αλήθεια. Ο Καραγκιόζης, όπως σημειώνει στον πρόλογο του ο Δρ. Τάκης Τζίμας, δεν είναι μόνο η Ελλάδα της φτώχειας, του ξενιτεμού, της εγκατάλειψης. Είναι ένας κόσμος ολόκληρος, κόσμος ανθρώπων και αντικειμένων, ένας χώρος πάθους, έντασης και δημιουργίας, που υπάρχει και λειτουργεί πίσω από μαγικό πανί του Θεάτρου Σκιών.
Ο Κώστας Στ. Τσίπηρας με ευαισθησία και αγάπη αποτυπώνει στις φωτογραφίες του την ένταση και το μεγαλείο των καραγκιοζοπαικτών την ώρα της παράστασης. Για πρώτη φορά οι σκιές φωτίζονται και οι δημιουργοί τους -πολλοί από τους οποίους δε ζουν πια- αποκαλύπτουν τα πρόσωπά τους στο κοινό. Στο λεύκωμα παρουσιάζονται είκοσι εννέα καραγκιοζοπαίκτες, κυρίως την περίοδο 1974-1977 και αποτυπώνεται τόσο η τέχνη όσο και η τεχνική του Ελληνικού Λαϊκού Θεάτρου Σκιών πίσω από τον Μπερντέ.
Το λεύκωμα "Έλληνες καραγκιοζοπαίκτες πίσω από τα φώτα του μπερντέ" είναι ένας φόρος τιμής στους λαϊκούς δημιουργούς, που τόσο σπάνια τιμώνται. Ένας τόπος όπου ζωντανεύει, μια εποχή που έσβησε, ένας τρόπος να φωτιστεί μία τέχνη που δύσκολα πια, αλλά με πείσμα επιβιώνει.
Στο λεύκωμα συμπεριλαμβάνεται ακουστικό CD με σπάνιες συνεντεύξεις καραγκιοζοπαικτών καθώς και αποσπάσματα παραστάσεων από το αρχείο του Κ. Τσίπηρα.

(2007) Χάρτινα ταξίδια, Κέδρος

(2005) Οικολογική αρχιτεκτονική, Κέδρος

(2003) Ορεινή Ελλάδα, Κέδρος

(2002) Μικρές πατρίδες, Κοχλίας

(2001) Ο ήχος του Καραγκιόζη, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(1998) Στα ελληνικά βουνά: Όλυμπος, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(1997) 1.200 χιλιόμετρα με τα πόδια, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(1997) Στα ελληνικά βουνά, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(1996) Το οικολογικό σπίτι, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(1994) Οικο-φιλοζωία, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(1993) Στα ελληνικά βουνά, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(1992) Στα ελληνικά βουνά, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(1987) Οργή, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας