*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ανδρέας Παπανδρέου

Τα πρώτα βήματα στην πολιτική


Συγγραφή: · Γεώργιος Τ. Μίρκος
Έκδοση: 2002 από "Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη"
Σελ.:94 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-14-0495-3


Θέμα: "Πολιτικοί" "Παπανδρέου, Ανδρέας Γ., 1919-1996"

"Αναμφισβήτητα το ΠΑΣΟΚ και κυρίως ο δημιουργός του, ο Ανδρέας Παπανδρέου, αποτελούν φαινόμενα τα οποία πιστεύω ότι επί πολλά χρόνια θα απασχολούν τους ιστορικούς ερευνητές. Αυτοί θα αποκαλύψουν το μέγεθος και την ποιότητα της προσφοράς του Ανδρέα για την κάλυψη των κοινωνικοοικονομικών και πολιτικών αδυναμιών της χώρας μας και αυτοί θα προσδιορίσουν τελικά το βαθμό της επιτυχίας της κοινωνικής ανατροπής που βασικά χαρακτηρίζει το έργο του Ανδρέα Παπανδρέου."
Με το κείμενο αυτό δεν επιχειρείται, φυσικά, τέτοια προσέγγιση. Απλώς περιγράφεται η πολιτική εκκίνηση ενός πανεπιστημιακού καθηγητή, ο οποίος από την έδρα ενός ξένου πανεπιστημίου κυριολεκτικά εκτοξεύτηκε στην ηγεσία ενός θεωρητικά επαναστατικού κινήματος, το οποίο κυριάρχησε στη χώρα μας για είκοσι χρόνια και η επίδρασή του εξακολουθεί ακόμα να χαρακτηρίζει τις πολιτικές εξελίξεις της πατρίδας μας.
"Θέλω όμως να πιστεύω ότι στο βιβλίο αυτό η περιγραφή η οποία δίνεται της πολιτικής εκκίνησης του Ανδρέα είναι αντικειμενική. Σ' αυτή την περιγραφή υπάρχουν, νομίζω, και μερικά βασικά στοιχεία, που χαρακτηρίζουν ορισμένες φάσεις της μετέπειτα πολιτικής ανέλιξης του Ανδρέα, και ορισμένες θέσεις -σαν αυτή τη θετική για την ΕΟΚ-, οι οποίες εξηγούν τις διάφορες, στη διάρκεια της διαδρομής του, πολιτικές -κατά τους αντιπάλους του- παλινδρομήσεις".

(2010) Κράτος, τράπεζα και βιομηχανία, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(2004) Το δόγμα Truman και το σχέδιο Marshall στην Ελλάδα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(2002) Η Ελλάδα στο μεταίχμιο ενός νέου κόσμου, Εκδόσεις Καστανιώτη

(2002) Η Ελλάδα στο μεταίχμιο ενός νέου κόσμου, Εκδόσεις Καστανιώτη

(2002) Η Ελλάδα στο μεταίχμιο ενός νέου κόσμου, Εκδόσεις Καστανιώτη

(1997) Η πολιτική της αναδιάταξης, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας