*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Από την αρχαιότητα στον φεουδαρχισμό

"Passages from Antiquity to Feudalism" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Perry Anderson
Μετάφραση: ·Ελένη Αστερίου
Έκδοση: Μάρτιος 2001 από "Οδυσσέας"
Σελ.:335 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-210-396-5


Θέμα: "Ελλάς - Ιστορία, Αρχαία"

Ο Perry Anderson μελετά κατ' αρχάς τις κοινωνικές και πολιτικές δομές της "δημοκρατικής" Αθήνας, της "ολιγαρχικής" Σπάρτης, τις πορείες επέκτασης και καταστροφής τους και μαζί της καταστροφής ολόκληρου του ελληνικού κλασσικού οικοδομήματος κάτω από το βάρος των αντιφάσεών του και την εξωτερική πίεση των Μακεδόνων. Στη συνέχεια, και αφού σταθεί στον ελληνιστικό κόσμο ως απότοκο της μακεδονικής επέκτασης, στρέφει το βλέμμα του στην αναδυόμενη ρωμαϊκή δύναμη, στην οικονομική και γεωγραφική της επέκταση, στους κοινωνικούς και πολιτικούς της θεσμούς, ακολουθώντας την πορεία της μέχρι την παρακμή της και το τέλος του αρχαίου κόσμου.
Μέσα από τη διαδικασία παρακμής της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και κάτω από την πίεση των γερμανικών (αλλά και των νορμανδικών) εισβολών προκύπτει ως σύνθεση ο φεουδαρχικός κόσμος στη δυτική Ευρώπη, ο οποίος διαμορφώνεται με διαφορετικές εκφάνσεις στην Ιταλία, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ισπανία, στην Αγγλία κ.λπ. Ο συγγραφέας μελετά την πορεία του μέχρι την παρακμή του και την ανάδυση του απολυταρχικού κράτους και της αστικής τάξης. Όμως δεν ξεχνά και τον κόσμο της ανατολικής Ευρώπης (Βυζάντιο, Σλάβους, Ούγγρους κ.λπ.) ο οποίος ακολουθεί με διαφορετικό τρόπο ή δεν ακολουθεί καθόλου αυτή την πορεία.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας