*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Διάλογος Αλεξάνδρου και Διογένη. Ο Κυνηγός. Ολυμπιακός


Συγγραφή: ·Δίων Χρυσόστομος
Μετάφραση: ·Γιάννης Αβραμίδης ·Στέλλα Μητσάκα
Έκδοση: 1998 από "Θύραθεν"
Σελ.:253 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Ελληνική γραμματεία, Αρχαία"

Ολυμπιακός: Για τον σύγχρονο ερευνητή και αρχαιογνώστη, ο "Ολυμπιακός" είναι σωστό χρυσωρυχείο. Πρόκειται για ένα μοναδικό κήρυγμα-μανιφέστο της ελληνικής θρησκείας και τέχνης. Εκφωνήθηκε στην Ολυμπία, στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 105 μ.Χ. κι είναι ένα από τα σημαντικότερα κείμενα στην ιστορία των θρησκειών.
Διάλογος Αλεξάνδρου και Διογένη (Περί βασιλείας): Η συνάντηση Μ. Αλεξάνδρου και Διογένη δεν περιορίστηκε στη γνωστή φράση του τελευταίου "Μη μου κρύβεις τον ήλιο"... Η εκτενής συζήτηση του Διογένη με τον Μ. Αλέξανδρο και η αυστηρή κριτική του Διογένη, μέσα από την αφήγηση του Δίωνα αποκτά τη διαχρονική αξία ενός πολιτικού λόγου που απευθύνει στην εξουσία ένας άνθρωπος του λαού.
Κυνηγός ή Ευβοϊκός: "...Έχωμεν εικοσιτέσσαρας λόγους του σοφιστού Δίωνος, το δε Ευβοϊκόν μυθιστόρημά του - διότι είναι αληθές μυθιστόρημα - είναι έργον σπανίας χάριτος".
Κ. Π. Καβάφης

(2015) Δίων: Άπαντα (Πρώτος τόμος), Κάκτος

(2015) Δίων: Άπαντα (Δεύτερος τόμος), Κάκτος

(2015) Δίων: Άπαντα (Τρίτος τόμος), Κάκτος

(2015) Δίων: Άπαντα (Τέταρτος τόμος), Κάκτος

(1994) Ευβοϊκός ή κυνηγός, Στιγμή

() Dionis Chrysostomi orationes, Παπαδήμας Δημ. Ν.

() Περί βασιλείας, Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας