*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το οργανωμένο έγκλημα και οι τρόποι αντιμετώπισής του


Συγγραφή: · Αντώνης Βαθρακοκοίλης
Υπεύθυνος Σειράς: · Γιάννης Απ. Πανούσης
Έκδοση: 2001 από "Σάκκουλας Αντ. Ν."
Σελ.:170 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-15-0246-7


Θέμα: "Εγκληματολογία"

Σκοπός της παραπάνω εργασίας, όπως προκύπτει και από τον τίτλο της, είναι η διερεύνηση της έννοιας του "Οργανωμένου Εγκλήματος", η επισκόπηση των μέτρων αντιμετώπισής του καθώς και η εξέταση δύο από αυτών από τη σκοπιά της γερμανικής ποινικής δικονομίας και του γερμανικού Συντάγματος.
Ο συγγραφέας επιχειρεί στο πρώτο κεφάλαιο μια ιστορική αναδρομή του φαινομένου ερευνώντας την εμφάνιση του σε διάφορες χώρες. Προβαίνει επίσης στην καταγραφή των διαφόρων ορισμών, που έχουν διατυπωθεί, εξετάζει τα συστατικά τους στοιχεία και οριοθετεί την έννοια του "Οργανωμένου Εγκλήματος" σε σχέση με άλλες παρεμφερείς έννοιες, όπως αυτές της συμμορίας, του οικονομικού εγκλήματος κ.ά.
Τα μέτρα αντιμετώπισης του εγκληματικού αυτού φαινομένου εξετάζονται σε τρεις χώρες, στις Η.Π.Α., στην Ιταλία και στη Γερμανία, όπου και η εμφάνιση αυτού είναι ιδιαιτέρως αισθητή. Γίνεται δε σύγκριση των ως άνω εθνικών νομοθεσιών για τα "μέτρα προστασίας μαρτύρων", την "ηλεκτρονική επεξεργασία δεδομένων", του "μυστικού αστυνομικού" και της "παρακολούθησης με χρήση τεχνικών μέσων".
Στα δύο τελευταία κεφάλαια ο συγγραφέας ασχολείται με τα μέτρα του "μυστικού αστυνομικού" και της "παρακολούθησης, με τεχνικά μέσα". Εμβαθύνει στις έννοιες αυτών και στο σκοπό τους, αναλύει τις δικονομικές προϋποθέσεις τους, όπως αυτές διατυπώνονται στο γερμανικό Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Υπό το πρίσμα των διατάξεων του τελευταίου και αυτών του γερμανικού Συντάγματος καθώς και των γενικών αρχών που πηγάζουν από αυτά εξετάζεται η νομιμότητα των δύο παραπάνω μέτρων. Προσεγγίζονται τα επιμέρους προβλήματα δικονομικής και συνταγματικής φύσεως και διαπιστώνονται οι περιπτώσεις σύγκρουσης και αντίφασης της εφαρμογής των μέτρων με τις θεμελιώδεις διατάξεις των άνω νομοθετικών κειμένων.

(2008) Διαδικασία διαφορών, Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας