*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η ηλεκτρονική φορτωτική κατά το δίκαιο της θαλάσσιας μεταφοράς


Συγγραφή: ·Εμμανουήλ Η. Κωνσταντινίδης
Υπεύθυνος Σειράς: ·Ιωάννης Γ. Σχινάς
Έκδοση: 2001 από "Σάκκουλας Αντ. Ν."
Σελ.:146 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-15-0541-5


Θέμα: "Εμπορικό δίκαιο"

Το θέμα του βιβλίου είναι οι προσπάθειες επίλυσης δύο σημαντικότατων προβλημάτων της θαλάσσιας μεταφοράς πραγμάτων, δηλ. της καθυστερημένης άφιξης της φορτωτικής στο λιμένα προορισμού και της απατηλής φορτωτικής, με ιδιαίτερη έμφαση στην ηλεκτρονική φορτωτική. Αρχικά παρουσιάζεται συνοπτικά η πολλαπλή λειτουργία της κλασικής έγχαρτης φορτωτικής στη θαλάσσια μεταφορά, στη ναυτική πώληση και στην ενέγγυο πίστωση. Στη συνέχεια αναλύονται τα προβλήματα που δημιουργούνται και οι παθογόνες συνέπειές τους. Η επόμενη ενότητα διαπραγματεύεται τις εδώ ονομαζόμενες συμβατικές λύσεις δηλ. αυτές τις λύσεις που δεν αξιοποιούν τα επιτεύγματα της σύγχρονης επιστήμης και τεχνολογίας. Η ανεπάρκεια αυτών των λύσεων οδηγεί στην εξέταση της ηλεκτρονικής φορτωτικής. Παρουσιάζονται κατά χρονική αλληλουχία όλες οι σχετικές απόπειρες και βεβαίως, επιχειρείται κριτική αυτών. Τελικά ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στο σύστημα Bolero, το οποίο και αποτελεί τη ζωντανή ενσάρκωση της θεωρίας περί ηλεκτρονικής φορτωτικής. Το βιβλίο ολοκληρώνεται με την παράθεση των πιο σημαντικών νομοθετικών κειμένων που προοιονίζουν ή προετοιμάζουν την χρήση και την πλήρη εφαρμογή της ηλεκτρονικής φορτωτικής.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας