*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η ελληνική Δεξιά

Δομή και ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας 1974-1993


Συγγραφή: · Εμμανουήλ Αλεξάκης
Υπεύθυνος Σειράς: · Ιωάννα Λαμπίρη - Δημάκη · Θανάσης Κ. Παπαχρίστου
Έκδοση: 2001 από "Σάκκουλας Αντ. Ν."
Σελ.:473 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-15-0556-3


Θέμα: "Πολιτικά κόμματα - Ελλάς"

Κύριο αντικείμενο της έρευνας αυτής αποτελεί η διεξοδική ανάλυση του κατεξοχήν εκφραστή της Ελληνικής Δεξιάς στο κομματικό επίπεδο, δηλαδή της "Νέας Δημοκρατίας" (ΝΔ), από την μεταπολίτευση το 1974 έως το 1993. Η έρευνα αποτελείται από έξι ξεχωριστά κεφάλαια. Στο πρώτο εξετάζεται η πορεία από την πτώση της χούντας προς τη μεταπολίτευση και τον εκδημοκρατισμό της χώρας καθώς και η ίδρυση της ΝΔ. Στα επόμενα τρία κεφάλαια, η ανάλυση στρέφεται πρωτίστως στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ΝΔ: στο δεύτερο εξετάζεται το πολιτικό της προσωπικό, στο τρίτο η οργανωτική της δομή και η ηγεσία της, ενώ στο τέταρτο αναλύονται οι ιδεολογικές αρχές, η στρατηγική και οι τακτικές του κόμματος, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση. Στο πέμπτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα αποτελέσματα μιας εμπειρικής έρευνας που έγινε μεταξύ στελεχών και μελών της ΝΔ στο περιφερειακό-τοπικό επίπεδο και συγκεκριμένα στο νομό Λάρισας στη Θεσσαλία, λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 1989. Τέλος, στο έκτο κεφάλαιο επιχειρείται μια κριτική αξιολόγηση των στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα στο σύνολό της.
Το εάν και κατά πόσο τελικά η μελέτη αυτή δικαιολογεί το "εκδοτικό ρίσκο" και συμβάλλει στον εμπλουτισμό της σχετικής βιβλιογραφίας μένει να κριθεί. Πάντως, προσεγγίζει ένα θέμα με το οποίο ελάχιστοι έχουν στο παρελθόν (και μάλλον αποσπασματικά) ασχοληθεί, ενώ η ανάλυση και η οπτική που τελικά υιοθετείται προκύπτει αυστηρά και μόνο από θεωρητικά και εμπειρικά επιστημονικά δεδομένα, και δεν επηρεάζεται ούτε συνδιαμορφώνεται από οποιαδήποτε σχέση ή εξάρτηση, άμεση ή έμμεση, με το υπό εξέταση πολιτικό κόμμα. Εκεί διαφέρει και εκεί κυρίως θα οφείλεται η όποια -μικρή ή μεγάλη- αποτυχία ή επιτυχία αυτού του εγχειρήματος.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας