*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η ισλαμική απειλή

Μέσα ενημέρωσης και παγκόσμια βία

"The islamic peril: Media and global violence" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Karim H. Karim
Μετάφραση: ·Ειρήνη Ψωμιάδου
Έκδοση: Δεκέμβριος 2001 από "Παρατηρητής"
Σελ.:414 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-374-184-1


Θέμα: "Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης" "Ισλαμισμός" "Βία" "Τρομοκρατία"

Το βιβλίο "Η ισλαμική απειλή" ερευνά την έλλειψη ιστορικής και πολιτιστικής κατανόησης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς μελετά την κάλυψη συγκρούσεων στις οποίες εμπλέκονται μουσουλμάνοι της Μέσης Ανατολής, του Καυκάσου, των Βαλκανίων και της Δύσης. Αποδεικνύει πόσο αδειάσειστη είναι η γενική εντύπωση που έχει σχηματίσει η Ευρώπη για τους μουσουλμάνους, η οποία συνεχίζει να υπάρχει σε περιγραφές του Ισλάμ για περισσότερο από μία χιλιετία.
Ο Karim εξισορροπεί τη θεωρία με τα γεγονότα και κριτικάρει τις απλουστευμένες -και συχνά προκατειλημμένες- ερμηνείες των δυτικών μέσων ενημέρωσης πάνω σε μια σειρά περίπλοκα θέματα που συνδέονται με το Ισλάμ, όπως η τζιχάντ, η τρομοκρατία και η κοινωνική κατασκευή του Ισλάμ ως νέας, μετασοβιετικής παγκόσμιας απειλής. Σημαντικό είναι ότι το βιβλίο δεν προκαλεί μόνο τους δυτικούς δημοσιογράφους και παρατηρητές να αλλάξουν τις κυρίαρχες αναφορές τους, αλλά και τους μουσουλμάνους να παίξουν πιο ενεργό ρόλο στην αποκρυπτογράφηση των κοινωνιών τους.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας