*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το νομικόν καθεστώς των νήσων υπό το νέον της θαλάσσης διεθνές δίκαιον

Η ελληνική κυριαρχία επί των νήσων, νησίδων και βραχονησίδων του Αιγαίου και οι τουρκικαί αμφισβητήσεις


Συγγραφή: ·Κωνσταντίνος Π. Χορτάτος
Έκδοση: 2001 από "Σάκκουλας Αντ. Ν."
Σελ.:239 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-15-0503-2


Θέμα: "Διεθνές δίκαιο "

Αφορμή της συγγραφής του βιβλίου τούτου υπήρξεν η κατά τα τελευταία έτη συνεχής και απροκάλυπτος τουρκική επιθετική πολιτική εναντίον της Ελλάδος και ειδικώτερον όσον αφορά την αμφισβήτησιν της ελληνικής κυριαρχίας επί των νήσων, νησίδων και βραχονησίδων του Αιγαίου, καθώς και του δικαιώματος αυτών εις την δημιουργίαν ιδικών των θαλασσίων ζωνών και δη της χωρικής θαλάσσης, της υφαλοκρηπίδος και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.
Κατά την ανάπτυξιν των εις το βιβλίο αυτό αναφερομένων θεμάτων, σπουδαίον ρόλον έπαιξαν τόσον η ανάλυσις, ερμηνεία και εφαρμογή των περί της Υφαλοκρηπίδος Συμβάσεως του 1958 αρχών και κανόνων του διεθνούς δικαίου, όσον και η νέα περί του Δικαίου της Θαλάσσης Σύμβασις των Ηνωμένων Εθνών του 1982. Η τελευταία αυτή Σύμβασις απετέλεσεν και το παράδειγμα προσαρμογής του ισχύοντος διεθνούς δικαίου εις τας νέας διεθνείς πολιτικάς και οικονομικάς συνθήκας και μετέβαλλεν άρδην τους μέχρι τότε ισχύοντας κανόνας του διεθνούς δικαίου της θαλάσσης ιδία όσον αφορά το καθεστώς των νήσων, νησίδων και βραχονησίδων και την επίδρασιν αυτών εις τον καθορισμόν των διαφόρων θαλασσίων ζωνών, ιδία όσον αφορά τα όρια της χωρικής θαλάσσης, της υφαλοκρηπίδος και του νεοσυσταθέντος υπό της Συμβάσεως αυτής θεσμού της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.

(2012) Η ελληνοτουρκική διαφορά επί της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου και οι προβληματισμοί παραπομπής προς επίλυσής της ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2011) Η πολιτική του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην επίλυση των διεθνών προβλημάτων και το μέλλον του Οργανισμού αυτού ως ένα νέο βήμα στη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2009) Το διεθνές δίκαιον και ο ρόλος των Ηνωμένων Εθνών, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2007) Ατομική ποινική ευθύνη για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η εφαρμογή των παγκόσμιας δικαιοδοσίας για την δίωξη αυτών, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2006) Human Rights and World Legal Order, Second Revised Edition, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2006) Εισαγωγή στο σύγχρονο διεθνές δίκαιο και το πρόβλημα των σχέσεων μεταξύ διεθνούς και εσωτερικού δικαίου, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2005) Η Αμερικανική επέμβαση εναντίον του Ιράκ τον Μάρτιο 2003, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2004) Τα Ηνωμένα Έθνη και οι διεθνείς μηχανισμοί εφαρμογής του προγράμματος προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2003) Το νέο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο των ενόπλων συγκρούσεων και τα εγκλήματα πολέμου, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2003) Διεθνής τρομοκρατία. Παγκόσμιος απειλή εναντίον της ειρήνης και της ασφάλειας της ανθρωπότητας., Σάκκουλας Αντ. Ν.

(1999) Τα Ηνωμένα Έθνη και η ίδρυσις διεθνούς ποινικού δικαστηρίου, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(1999) Individual Criminal Responsibility for Human Rights Atrocities in International Criminal Law and the Creation of a Permanent International Criminal Court, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(1998) Η άσκησις του δικαιώματος της αμύνης και ο χάρτης των Ηνωμένων Εθνών, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(1997) Το νέον διεθνές δίκαιον και η εξάλειψις των διακρίσεων εναντίον των γυναικών, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(1993) International Law and Crimes of Terrorism against the Peace and Security of Mankind, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(1988) Πυρηνικά όπλα και διεθνές δίκαιον, Σάκκουλας Αντ. Ν.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας