*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μια δαρβινική αριστερά

Πολιτική, εξέλιξη και συνεργασία

"A Darwinian Left: Politics, Evolution and Cooperation" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Peter Singer
Μετάφραση: ·Σπύρος Σφενδουράκης
Έκδοση: 2010 από "Σύναλμα"
Σελ.:92 (18χ12), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7578-25-2


Θέμα: "Δαρβίνος - Θεωρία"

Σ' αυτό το βιβλίο ο Peter Singer δείχνει πως η Αριστερά, προϋποθέτοντας ότι όλες οι ανισότητες οφείλονται σε διακρίσεις, προκαταλήψεις, καταπίεση ή κοινωνική διαμόρφωση, εξέλαβε στραβά το δαρβινισμό, και ότι είναι καιρός η Αριστερά να πάρει στα σοβαρά το γεγονός ότι είμαστε εξελιγμένα ζώα και οι οι αποδείξεις της κληρονομιάς μας υπάρχουν όχι μόνο στην ανατομία και το DNA μας, αλλά και στη συμπεριφορά μας. Μια προ-δαρβινική αριστερά θα απέδιδε την ύπαρξη απατεώνων στη φτώχεια, ή την έλλειψη εκπαίδευσης, την κληρονομιά των "αντιδραστικών καπιταλιστικών τρόπων σκέψης". Το πολιτικό μάθημα της δαρβινικής σκέψης του 20ού αιώνα είναι εντελώς διαφορετικό από εκείνο του κοινωνικού δαρβινισμού του 19ου αιώνα, γιατί τώρα κατανοώντας τις προϋποθέσεις της αμοιβαίας συνεργασίας, καθώς και τα πλεονεκτήματά της, μια νέα δαρβινική αριστερά μπορεί να αγωνιστεί ώστε να αποφύγει τις οικονομικές συνθήκες που δημιουργούν απόκληρους. Ο συγγραφέας ξεκινώντας από τα σύγχρονα δεδομένα της εξελικτικής θεωρίας εξετάζει τα προβλήματα της συνεργασίας σε κοινωνικό επίπεδο και το γρίφο του αλτρουισμού, που όχι σπάνια στον άνθρωπο έρχεται σε σύγκρουση με το ατομικό του συμφέρον και ευημερία.

(2012) Ζώα και ηθική, Αντιγόνη

(2010) Η απελευθέρωση των ζώων, Αντιγόνη

(2006) Μαρξ, Πολύτροπον

(2006) Χέγκελ, Πολύτροπον

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας