*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ποιοτικά χαρακτηριστικά και τάσεις ζήτησης εσωτερικού τουρισμού


Συγγραφή: · Πάρις Τσάρτας · Ευδοκία Μανώλογλου · Άννα Μάρκου
Έκδοση: 2001 από "Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών"
Σελ.:226 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7093-75-5


Θέμα: "Τουρισμός"

Στόχος αυτής της μονογραφίας είναι η διερεύνηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του εσωτερικού τουρισμού στην Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι ο όγκος ταξιδιών του εσωτερικού τουρισμού είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν των διεθνών ταξιδιών, ο εσωτερικός τουρισμός έχει διερευνηθεί πολύ λιγότερο τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα. Οι κυριότερες αιτίες αυτού του γεγονότος είναι:
α) η δυσκολία στατιστικής αποτύπωσης των ταξιδιών εσωτερικού τουρισμού, και
β) η εκτίμηση ότι ο διεθνής τουρισμός είναι αυτός ο οποίος κατά κύριο λόγο συμβάλλει στην ανάπτυξη τουριστικών χωρών και περιοχών.
Σημαντική συνεισφορά του ερευνητικού προγράμματος αποτελεί η ανάδειξη της ιδιαίτερης σημασίας του εσωτερικού τουρισμού σε αναπτυξιακό επίπεδο (εθνικό, περιφερειακό και τοπικό).
Από μεθοδολογική άποψη το ζήτημα εξετάζεται μέσω:
- εκτεταμένης διεθνούς και ελληνικής βιβλιογραφικής έρευνας
- κοινωνικής έρευνας με ερωτηματολόγιο μέσω ταχυδρομείου, και
- ποιοτικού τύπου έρευνας σε ομάδες πληροφορητών (ημικατευθυνόμενη συνέντευξη και ομαδικές συνεντεύξεις). Το έργο ολοκληρώνεται με προτάσεις πολιτικής και μέτρων αναβάθμισης του εσωτερικού τουρισμού.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας