*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το σύνταγμα της Ελλάδας 1975/86/2001

Συγκριτική τεκμηρίωση του αναθεωρητικού εγχειρήματος


Επιμέλεια: · Δημήτρης Θ. Τσάτσος · Ξενοφών Ι. Κοντιάδης
Φορέας: ·Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου ·Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου
Έκδοση: 2001 από "Σάκκουλας Αντ. Ν."
Σελ.:227 (21χ14), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-15-0591-1


Θέμα: "Συνταγματικό δίκαιο" "Ελλάς - Συντάγματα"

Στον παρόντα τόμο εκτός από το κείμενο του νέου Συντάγματος -με σημειωμένα τα αναθεωρημένα άρθρα, παραγράφους και ερμηνευτικές δηλώσεις- σε δύο γλώσσες την ελληνική και την αγγλική, βρίσκει επίσης ο αναγνώστης:
α. εισαγωγικό σημείωμα των επιμελητών της έκδοσης.
β. επιλεγμένη βιβλιογραφία για την ολοκληρωθείσα αναθεωρητική διαδικασία και καθ’ ύλην ευρετήριο άρθρων, ώστε να αποτυπώνεται η συνέχεια του επιστημονικού διαλόγου και να διευκολύνεται η περαιτέρω προώθησή του.
γ. ένα εύχρηστο δίγλωσσο επίσης CD-ROM, στο οποίο παρέχονται τα σημαντικότερα συνταγματικά -με την ευρεία έννοια του όρου- κείμενα στον ευρωπαϊκό χώρο. Παρέχονται για παράδειγμα, οι ιδρυτικές Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ο Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης, η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το Διεθνές Σύμφωνο για τα οικονομικά, κοινωνικά και μορφωτικά δικαιώματα, τα Συντάγματα των χωρών της Ευρώπης και του κόσμου, καθώς και παραπομπές στη νομολογία του Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Έτσι καθίστανται εύκολη -και ευχάριστη ελπίζουμε- η πρόσβαση σε εκτενή κείμενα, καθώς και η αναζήτηση σε βάσεις δεδομένων, που παρέχουν τη δυνατότητα προσανατολισμού της έρευνας κατά την κρίση του αναγνώστη-ερευνητή.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας